Gaya Hidup

Shopee Mengakhiri Jualan Besar 11.11 Yang Berjaya Dengan Peningkatan 6 Kali Ganda Dalam Penjual Tempatan Baharu

KUALA LUMPUR – Shopee menamatkan Jualan Besar 11.11, dengan peningkatan lebih daripada 6 kali ganda dalam penjual tempatan baharu yang mengambil bahagian dalam kempen buat kali pertama berbanding purata hari. Pembeli menjimatkan lebih RM18 juta melalui tawaran hebat daripada penjual dan jenama pada 11 November.

Dengan pelbagai jenis produk daripada penjual tempatan serta rakan kongsi jenama yang dipercayai, pembeli menemui semua yang mereka perlukan di Shopee. Kelengkapan Rumah & Kediaman, Kesihatan & Kecantikan, dan Barangan Runcit & Produk Haiwan Peliharaan muncul sebagai kategori teratas yang dijual semasa hari kemuncak Jualan Besar 11.11.

Sementara itu, penjual tempatan juga menyaksikan peningkatan dalam jualan mereka, dengan peningkatan lebih 3.2 kali ganda dalam barangan yang dijual oleh penjual tempatan pada 11 November berbanding purata hari. Dresskasut perempuan dan blouse muncul sebagai kata kunci popular yang dicari ketika rakyat Malaysia bersiap sedia untuk menyambut tahun baru. Menariknya, Jenama KhairulamingPRODIYMarshear BeautyMomo House dan B.S.B muncul sebagai penjual tempatan terkemuka yang mencatatkan tempahan tertinggi yang dibuat.

ShopeePay menyaksikan peningkatan kira-kira 6 kali lebih banyak pesanan yang dibayar dengan e-dompet Shopee pada 11.11 berbanding purata hari pada bulan November. Pembeli juga lebih suka menggunakan ShopeePay dalam empat kategori utama: elektronik, produk FMCG, barangan gaya hidup dan fesyen. Barangan yang diminati untuk kategori ini adalah terutamanya daripada kesihatan & kecantikan, kelengkapan rumah & kediaman, peralatan rumah dan fesyen wanita.

Rakyat Malaysia juga sekali lagi mengambil kesempatan daripada promosi tandatangan ShopeeFood seperti Penghantaran Percuma, Tawaran Hebat dan Jualan Mengejutkan untuk menunjukkan hidangan berasaskan nasi sebagai pilihan makanan kegemaran mereka dengan lebih 50 ribu hidangan nasi ditempah di ShopeeFood pada 11 November. Pesanan makanan kegemaran lain termasuk Makanan Segera, masakan Cina dan Malaysia. Jenama makanan yang paling banyak ditempah pada 11.11 ialah nama popular seperti McDonalds, KFC, Tealive, Pizza Hut, Chase dan MarryBrown.


Kenneth Soh, Ketua Kempen Pemasaran di Shopee Malaysia berkata, “Kami amat berbesar hati untuk melihat kesan usaha kami dalam membantu penjual dan pengaruh tempatan pada platform kami mencapai tahap jualan dan peningkatan penglibatan yang ketara. Kami mempunyai lebih banyak tawaran dan aktiviti menarik yang disediakan untuk baki musim beli- belah akhir tahun. Kami berharap dapat membantu lebih banyak perniagaan menangkap peluang pertumbuhan baharu, sambil membawa kegembiraan dan kandungan yang menarik kepada pengguna melalui lebih banyak kerjasama dengan komuniti influencer kami.”


Mengakhiri 2022, Shopee akan mengadakan Shopee Super Awards untuk meraikan bintang terbaik dan paling terang kami dalam komuniti Shopee. Dari 15 November hingga 30 November, rakyat Malaysia boleh mengundi jenama, penjual dan bakat kegemaran mereka sambil berpeluang memenangi sehingga 8 juta Syiling Shopee dan hadiah lain seperti: Samsung 65″ Smart TV, Dyson V11 Fluffy Vacuum Cleaner, Xbox Series X, Pengering Rambut Dyson Supersonic™ & XiaoMi Poco X3 Pro. Jangan lepaskan peluang ini untuk menyokong kegemaran anda! Lawati https://shopee.com.my/m/shopeesuperawards2022 hari ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: