Gaya Hidup

Sempurnakan pemandangan malam anda dengan Nightography on the Galaxy Siri S22

Kuala Lumpur – Mengambil gambar bintang yang dahulunya merupakan kemahiran eksklusif yang hanya dikuasai oleh jurugambar profesional tetapi tidak lagi, dengan kemajuan yang menakjubkan dalam Galaxy S22.


Sesiapa sahaj boleh mengambil gambar waktu malam yang jelas dengan teknologi kamera siri yang disempurnakan dengan ciri Nightography revolusioner dan tripod yang kukuh.

Nightography ialah set ciri kamera baharu dalam Siri Galaxy S22, yang terdiri daripada piksel yang lebih besar, penderia lengkap, teknologi piksel suai, kanta super jelas, penyelesaian malam super dan kadar bingkai auto yang akan bekerjasama untuk membolehkan anda mengambil foto dan video dalam cahaya malap yang cantik dan jelas tanpa sebarang masalah.


Berurusan dengan keadaan pencahayaan rendah adalah halangan biasa apabila ia datang kepada astrofotografi, tetapi dengan kamera Galaxy S22 Series, cabaran akan lebih mudah untuk diuruskan. Untuk menangkap cahaya bintang dengan jelas, kamera Siri Galaxy S22 akan menggunakan sensor piksel besarnya (sensor 2.4 mikrometer untuk Galaxy S22 Ultra 5G; Penderia mikrometer 2.0 untuk Galaxy S22/S22+ 5G) untuk menyerap lebih banyak cahaya, dan Piksel Suaiannya teknologi (Nona-bining untuk Galaxy S22 Ultra 5G; Tetra-binning untuk Galaxy S22/S22+ 5G) untuk digabungkan sehingga kepada 9 piksel menjadi satu, menghasilkan imej dan video yang lebih terang dan tajam dengan bunyi yang paling sedikit.

Apabila mengambil gambar pada waktu malam, kita juga sering menghadapi cabaran dengan cahaya dipantulkan kembali ke dalam lensa kamera, mengakibatkan suar lensa yang tidak kemas dan tompok cahaya kecil mengelilingi sumber cahaya, seperti bulan, bintang atau lampu jalan yang ditangkap dalam foto.

Walau bagaimanapun, dengan kamera Siri Galaxy S22, anda boleh menarik hati anda pada bila-bila masa di mana sahaja anda suka. Kanta kamera disalut dengan salutan anti-reflektif – Kanta Super Clear, jadi semua suar dan bunyi cahaya akan dihapuskan. Tambahan pula, kadar bingkai auto akan menyesuaikan diri dengan keadaan cahaya sekeliling dan secara automatik kepada kadar bingkai yang ideal.

Pada bahagian luar kamera, terdapat program luar biasa yang melakukan keajaiban di sebalik tabir untuk semua tangkapan diambil. Ia adalah Penyelesaian Malam Super baharu yang menggabungkan sehingga 20 foto secara automatik dalam satu pengatup yang terbaik ke dalam imej akhir, yang akan anda temui di galeri.

Jadi, setiap foto yang anda ambil pada waktu malam dengan Siri Galaxy S22 hampir pasti akan menjadi sempurna dan terbaik.

Dengan Nightography, gabungan perisian dan perkakasan yang hebat, pengguna Galaxy kini boleh mengambil gambar keindahan pemandangan malam dan detik yang menjadikan sangat epik. Siri Galaxy S22 ialah kamera yang sangat baik untuk astrofotografi dan fotografi malam.

Perhatian kepada semua pencinta Samsung!


Berikut ialah pertandingan foto yang menarik – Cabaran Night Vibe – anda harus menyertai 1 hari ini sepenuhnya sebelum peraduan tamat pada 8 April 2022 untuk mempamerkan gambar malam anda yang menakjubkan bersama Ahli Galaxy yang lain!

Untuk mengambil bahagian, ikuti langkah berikut:
Langkah 1: Tangkap imej malam dengan peranti Samsung anda.
Langkah 2: Muat naik foto di papan peraduan Night Vibe Challenge melalui aplikasi/web Samsung Members dan sekurang-kurangnya satu saluran sosial anda (YouTube, Instagram, Facebook dan Twitter) 3 .
Langkah 3: Tulis Kapsyen anda dan sertakan #SamsungMembersMY, #NightVibeChallenge, #BreaktheRulesofLight

Untuk butiran lanjut tentang Cabaran Night Vibe, sila layari: https://r1.community.samsung.com/t5/night-vibe-challenge/con-p/my_contest_NightVibeChallenge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: