Gaya Hidup

Shopee Live mempersembahkan 9 rancangan serba baharu

Kuala Lumpur – Shopee mengumumkan sembilan rancangan baharu yang merangkumi pelbagai jenis kandungan dan episod pertama untuk salah satu rancangan baharunya telah disiarkan pada 12 Julai di Shopee Live. Menerusi rancang harian tersebut, Shopee menampilkan tawaran hebat dan para penonton berpeluang memenangi Syiling Shopee dan baucar.

Terdapat juga rancangan permainan yang disiarkan secara langsung bagi para penonton untuk memenangi hadiah-hadiah menarik. Ingin tahu lebih lanjut? Layari Shopee Live https://shopee.com.my/m/Daily-shows-on-Shopee-Live atau shopee.com.my.


Selain itu, terdapat juga rancangan bual bicara yang membolehkan para penonton berkongsi buah fikiran mereka terhadap topik berkaitan isu wanita serta gaya hidup, muzik dan aktiviti paranormal. Para penonton juga berpeluang memenangi Syiling Shopee yang boleh digunakan untuk membeli barangan di Shopee.

Rancangan pendidikan tentang masakan dan tutorial untuk pemilik perniagaan mengembangkan perniagaan mereka dengan memanfaatkan platform seperti Shopee Live juga tersedia. Sembilan rancangan Shopee Live serba baharu ini bertujuan untuk membawa hiburan dan nilai pendidikan kepada rakyat Malaysia dan berikut adalah pengenalan kepada 9 rancangan baharu ini:

Rancangan Shocking Sale
● Strim jualan yang menampilkan Tawaran Shocking Sale dengan pemberian hadiah eksklusif secara live.
● Pengacara akan melakukan review mendalam tentang produk dan melakukan demo secara live. Pengacara juga akan membuat review muktamad mengenai produk tersebut supaya penonton dapat menilai sesuatu produk dengan lebih tepat dan memberi keyakinan kepada mereka sebelum membeli.
● Penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee).
● Rancangan distrim setiap hari Isnin jam 1 tengahari.

Shopee Global Deals
● Strim jualan yang menampilkan barangan terus dari Korea dan produk rentas sempadan yang lain.
● Pengacara akan melakukan review mendalam tentang produk dan melakukan demo secara live. Pengacara juga akan membuat review muktamad mengenai produk tersebut supaya penonton dapat menilai sesuatu produk dengan lebih tepat dan memberi keyakinan kepada mereka sebelum membeli.
● Penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee). Penonton juga berpeluang memenangi tawaran RM1 dan baucar Pulangan Tunai Syiling 35%, 50% dan 95%.
● Rancangan distrim setiap Khamis jam 1 tengahari.

MY Happy Home
● Strim jualan yang menampilkan barangan yang dijual di Shopee Home.
● Pengacara akan melakukan review mendalam tentang produk dan melakukan demo secara live. Pengacara juga akan membuat review muktamad mengenai produk tersebut supaya penonton dapat menilai sesuatu produk dengan lebih tepat dan memberi keyakinan kepada mereka sebelum membeli.
● Penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee) dan menikmati tawaran istimewa dari Shopee Home.
● Rancangan distrim setiap hari Jumaat jam 1 tengahari.

Ladies Squad
● Sebuah rancangan bual bicara yang membincangkan tentang isu dan gaya hidup wanita.
● Rancangan ini membincangkan pelbagai topik yang menarik minat wanita, termasuk tetapi tidak terhad kepada penjagaan kesihatan, fesyen, kecantikan dan membeli-belah.
● Para penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee), menyertai sesi pemberian hadiah dan berpeluang memenangi 1,000 Syiling Shopee.
● Rancangan distrim setiap hari Isnin jam 8:30 malam.

Dapur Berapi Shopee
● Rancangan santai berkonsepkan cooking-tainment.
● Rancangan memasak ini memperkenalkan pelbagai menu dan peralatan dapur. Seorang tukang masak jemputan akan berkongsi resipi yang ringkas lagi lazat yang boleh disediakan sendiri oleh penonton dengan mudah dan cara menggunakan pelbagai peralatan dapur untuk memudahkan kerja memasak.
● Para penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee dan berpeluang memenangi Baucar Shopee bernilai RM20.
● Rancangan distrim setiap hari Rabu jam 8:30 malam.

Cerita Malam Jumaat
● Sebuah rancangan bual bicara untuk mereka yang berani kerana ia adalah mengenai kejadian seram dan paranormal.
● Menampilkan pengacara dan tetamu undangan yang berkongsi pertemuan paranormal dan pengalaman seram mereka.
● Para penonton berpeluang menuntut Baucar Shopee bernilai RM500 dan seorang pemanggil bertuah akan berpeluang memenangi 5,000 Syiling Shopee.
● Rancangan distrim setiap hari Khamis jam 8:30 malam.

Shopee Live & Sell
● Tutorial mengenai cara membuat livestrim bertujuan mengajar para penjual mengenai Shopee Live.
● Rancangan ini mengajar para pemilik perniagaan tentang ciri-ciri Shopee Live serta menggalakkan mereka memanfaatkan Shopee Live untuk menjangkau lebih ramai pembeli.
● Rancangan ini berbeza daripada rancangan lain kerana rancangan ini disiarkan untuk memenuhi keperluan khusus mereka yang berada dalam bidang perniagaan dan ingin mencari jalan alternatif untuk meluaskan jangkauan pengguna mereka.
● Rancangan distrim Jumaat jam 4 petang.

Friday Fun Attack
● Sesi permainan rawak yang membolehkan penonton mengambil bahagian sama ada melalui telefon atau komen di bahagian komen.
● Pengacara akan memperkenalkan permainan dan cara penyertaan di dalam rancangan tersebut.
● Para penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiling Shopee) dan berpeluang memenangi Hadiah Tunai RM150.
● Rancangan distrim setiap Jumaat jam 8:30 malam.

Music Soul
● Rancangan bual bicara mengenai syarat-syarat bekerja dalam industri muzik.
● Rancangan ini akan membincangkan sejarah dan latar belakang pemuzik, artis dan album Cina dari Hong Kong, China dan Taiwan.
● Menerusi rancangan ini, penonton boleh berkongsi tentang lagu-lagu yang mempunyai nilai sentimental kepada mereka serta menyanyi bersama ketika lagu-lagu yang mereka kenali dimainkan.
● Para penonton berpeluang menuntut Syiling Shopee bernilai RM500 (500,000 Syiing Shopee) dan juga memenangi hadiah 1,000 Syiing Shopee
● Rancangan distrim setiap hari Isnin jam 9.30 malam

Rancangan Shopee Live ini akan distrim di ShopeeliveMY dan ShopeeliveCH, yang masing-masing mempunyai lebih 320,000 dan 20,000 pengikut. Purata tontonan setiap rancangan adalah kira-kira 15,000 penonton. Jangan ketinggalan dan tetapkan peringatan untuk menonton rancangan Shopee Live kegemaran anda di sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: