Terkini

Pelancaran Cawangan Baharu Lulu Hypermarket Ecohill, Semenyih

Semenyih – Kumpulan LuLu, salah satu pengendali runcit terbesar di Malaysia, telah mengukuhkan kehadirannya di Malaysia dengan membuka kedai kelimanya di Setia Ecohill Mall, Semenyih. Nilai jualan Perdagangan Borong & Runcit merekodkan RM130.7 bilion pada Julai 2022, mencatatkan pertumbuhan 41.0 peratus tahun ke tahun. Jualan Perdagangan Runcit berdaftar pertumbuhan 37.5 peratus berbanding Julai 2021. Kumpulan yang menyumbang kepada ini pengembangan ialah Jualan Runcit Bahan Api Automotif di Kedai Khusus (73.7%), Jualan Runcit Barangan Lain di Kedai Khusus (47.1%), dan Jualan Runcit di Kedai Bukan Pengkhususan
(39.1%). Berbanding dengan Jun 2022, jualan subsektor ini meningkat 0.8 peratus.

YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi, Menteri Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna, merasmikan pasar raya dan gedung serbaneka dengan kehadiran Nishad PA, Pengarah LuLu Group Malaysia & Indonesia; Asif MA, Pengarah Serantau LuLu Malaysia; dan orang kenamaan dan ahli perniagaan yang lain.


Destinasi membeli-belah baharu, yang terletak di lokasi strategik di Setia Ecohill Mall di Koridor pertumbuhan Kajang-Semenyih, mudah diakses melalui Cheras-Kajang Lebuhraya, SKVE (melalui Lebuhraya SILK) dan LEKAS. Ia mempunyai keluasan sekitar 36,000 kaki persegi. Kedai baharu itu telah direka bentuk menggunakan konsep ruang runcit terkini dan teknologi paling moden untuk kemudahan membeli-belah dan akan memberi perkhidmatan kepada 600,000 penduduk di Semenyih dan kawasan berhampiran untuk keperluan membeli-belah harian mereka.

Dengan pasar raya di Aras 1 dan gedung serbaneka di Aras 2, kedai itu telah berdedikasi bahagian untuk barangan runcit, produk tenusu, ikan dan makanan laut, buah-buahan dan sayur-sayuran, daging dan ayam, barangan kering, pakaian fesyen, elektronik, IT, alat tulis, sukan, kasut, bagasi, antara lain. Pasar Raya Lulu menawarkan pelbagai jenis produk tempatan iaitu dalam permintaan popular dan produk import seperti panggang, delicatessen, dan UK dan Produk import AS yang datang terus daripada syarikat penyumberan Lulu Group di sekitar dunia. Bahagian LuLu Department Store terutamanya menonjolkan LuLu Fashion Store, yang menampilkan label trend fesyen tempatan dan antarabangsa dan LuLu Connect, untuk alat terkini, telefon pintar, peralatan rumah dan peranti elektronik.

Seperti biasa, Pasar Raya Lulu & Gedung Serbaneka menawarkan pilihan terluas produk berkualiti tinggi dan kos rendah di bawah satu bumbung. Sempena majlis ini, Lulu di Setia Ecohill Mall telah menghasilkan banyak tawaran dan aktiviti sulung yang menarik untuk pelanggan mulai 15 September. Diskaun besar untuk banyak item dan terbaik yang tidak boleh dilepaskan tawaran harga untuk barangan segar dan runcit, bersama-sama dengan hadiah percuma untuk pelanggan awal, akan menjadi tarikan utama pembeli semasa pembukaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: