Terkini

ZEISS Vision Centre rasmi cawangan di The Gardens Mall, guna instrumen cipta avatar 3D

KUALA LUMPUR — ZEISS VISION CENTRE kini membuka sebuah lagi cawangannya di pusat beli belah The Gardens Mall.Cawangan ini adalah antara yang terbesar di Malaysia berkeluasan 2034 kaki persegi. Dengan jumlah 254 cawangan di keseluruhan 38 negara, ini dijangka meningkat dan berkembang selaras dengan permintaan pengguna untuk pemeriksaan penglihatan ketepatan digital dan pengalaman runcit optometri yang lancar.

ZEISS VISION CENTRE menyokong penjagaan mata dengan rangkaian teknologi digital yang disambungkan kepada 45,000 titik data secara global. ZEISS VISION CENTRE juga dilengkapi dengan instrumen dan sistem ZEISS yang canggih serta trend bingkai terkini, kanta ketepatan yang inovatif dan tersuai, melalui proses 9 langkah yang dikenali sebagai ‘My vision experience by ZEISS’. Pengalaman ini telah dilancarkan secara rasmi berikutan pengenalan globalnya pada awal tahun ini.

Hari ini, cawangan itu telah dilancarkan oleh pemilik Kumpulan Eyez Optometry En. Kevin Siew bersama Rolf Hermann – Ketua Pemasaran dan Pengalaman Jenama, Carl Zeiss International GmbH, En Vincent Mathieu – Ketua Rantau Asia-C (Jepun, Korea, Hong Kong, Taiwan, Asia Tenggara) ZEISS Vision Care dan En Paul Ho – Ketua ZEISS Vision Care SBU Asia Tenggara.

“ZEISS Vision Centre di Gardens Mall ini dilengkapi dengan instrumen ZEISS yang canggih seperti VISUPHOR 500, VISUSCREEN, VISUFIT 1000 dan i.Profiler plus untuk memberikan pelanggan kami proses langkah demi langkah untuk mengenal pasti keperluan mereka dan menyesuaikan kesesuaian yang sempurna serta penyelesaian dalam kedua-dua kanta dan bingkai untuk mata dan muka mereka. Bersama-sama dengan pasukan pakar optometris profesional kami yang menyediakan salah satu teknologi dan inovasi penjagaan penglihatan yang paling maju di Malaysia”, kata Kevin Siew, Pengasas dan pemilik Eyez Optometry Group.

Sebagai sebahagian daripada langkah awal untuk ‘My vision experience by ZEISS’, ZEISS i.Profiler plus akan digunakan untuk menjana profil mendalam bagi “peta mata” individu. Ini menentukan profil penglihatan hari dan waktu malam dengan menilai lebih daripada 1500 mata mata. Menggabungkan maklumat ini dengan saiz individu, kanta dengan kontra yang lebih baik untuk penglihatan malam dan senja yang disyorkan.

ZEISS VISUFIT 1000 terbaharu kemudiannya digunakan untuk mencipta avatar 3D peribadi yang akan mengukur bentuk muka, saiz dan kedudukan mata, telinga, hidung serta warna rambut yang tepat. Berdasarkan ukuran ini, kecerdasan buatannya akan memilih dan mengesyorkan bingkai yang sesuai daripada katalog bingkai digital.

Satu lagi langkah unik dalam ‘My vision experience by ZEISS’ ialah pemeriksaan kesihatan mata yang merangkumi pemeriksaan mikroskopik segmen anterior mata untuk memeriksa margin penutup dan mata kering, kanta kristal dan retina, yang sangat penting untuk peringkat awal. Pengesanan katarak atau penyakit mata diabetik juga dapat dikesan. Dengan pengesanan awal dan rawatan yang betul, penyakit mata dapat dicegah. Statistik menunjukkan bahawa kira-kira 80% kes buta boleh dielakkan dengan pengesanan awal.

‘My vision experience by ZEISS’ distrukturkan secara sistematik untuk mengenal pasti keperluan penglihatan individu dengan betul sekali gus menyediakan penyelesaian yang dibuat khusus untuk pengguna. Kempen ini ialah proses yang telus yang menghasilkan pengguna yang berpengetahuan luas memahami betapa pentingnya setiap langkah dalam proses meningkatkan penglihatan mereka.

Oleh itu, di ZEISS VISION CENTRE mendedikasikan masa yang banyak untuk keseluruhan proses perundingan dan pembiasan serta memberikan penyelesaian produk terbaik untuk pelanggan individu.”, kata Rolf Hermann, Ketua Pemasaran dan Pengalaman Jenama, Carl ZEISS International.

Turut hadir dalam perasmian pembukaan ialah Rolf Hermann, Ketua Pemasaran dan Pengalaman Jenama, Carl Zeiss International GmbH, Vincent Mathieu – Ketua Rantau Asia-C (Jepun, Korea, Hong Kong, Taiwan, Asia Tenggara) ZEISS Vision Care dan Paul Ho – Ketua ZEISS Vision Care SBU Asia Tenggara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: