Gaya Hidup

Asian Food Network, saluran milik Discovery Asia Pacific lancar laman web dalam Bahasa Malaysia dan Indonesia

Kuala Lumpur – Asian Food Network (AFN), sebuah laman web buat pencinta kulinari  telah dilancarkan dua versi iaitu Bahasa Malaysia dan Indonesia.

Menyajikan kandungan untuk gabungan populasi lebih daripada 230 juta, laman web ini akan memberikan kandungan yang difokuskan pada perihal tempatan dalam bahasa ibunda untuk komuniti pencinta makanan yang semakin berkembang.

Memuatkan resipi makanan, tip, trend dan cerita inspirasi Asia – saluran makanan semua dalam satu ini semakin pantas menjadi laman penglibatan, komuniti dan perkhidmatan untuk semua pencinta makanan Asia.

Sejak asianfoodnetwork.com dilancarkan pada bulan November tahun lepas, bilangan pencinta makanan semakin berkembang dengan 30% pengguna datang dari komuniti Malaysia dan Indonesia di rantau ini.

Seiring dengan peredaran masa, permintaan yang diperhatikan membuka peluang kepada jenama AFN untuk mempelbagaikan dan mengembangkan kandungan dalam saluran.

Penyampaian meluas dengan pendekatan digital didahulukan. Dengan menawarkan kandungan dalam bahasa ibunda, AFN membuatkan ia lebih mudah diakses untuk peminat mendapatkan inspirasi dan mencipta semula hidangan masakan rumah Asia kegemaran mereka. Dua laman web dalam Bahasa Malaysia  dan  Indonesia membolehkan AFN menjadi bersungguh-sungguh dengan apa yang mereka lakukan dan berhubung dengan 4 juga komuniti penggemar makanan Asia yang bertambah saban hari.

Didorong oleh penggunaan dan permintaan sepadan dari dua kawasan, kandungan yang difokuskan pada perihal tempatan meletakkan AFN sebagai destinasi pertama untuk petua, inspirasi dan perbualan tentang makanan. Dalam landskap digital di mana pengguna inginkan pengalaman jenama yang menepati selera budaya dan keadaan mereka, kandungan tempatan memberikan pengalaman pengguna yang lebih dekat di hati.

Melalui kandungan editorial unik, program TV pelbagai dan penglibatan dalam talian, AFN fokus untuk berkomunikasi dan berhubung secara lebih mendalam dengan komuniti pencinta makanan Asia.

Ramai pencinta makanan mula meneroka dan mencari resipi makanan Malaysia dan Indonesia klasik kegemaran mereka seperti Ayam Penyet, Cekodok Pisang dan Mee Wantan Malaysia di platform ini, mengambil berat tentang peningkatan kepentingan kandungan tempatan.

Laman web yang wujud dalam Bahasa Malaysia dan Indonesia membuatkan peminat lebih mudah untuk menyertai komuniti, dengan mengambil faktor pengkhususan budaya dan menampilkan duta dari rantau Asia Tenggara. Peminat boleh daftarkan akaun secara mudah, menanda kandungan kegemaran dan berinteraksi dengan pencinta makanan lain melalui ruang komen.

Komited untuk mengembangkan komuniti makanan Asia, langkah inklusif telah diambil oleh AFN dengan memberikan akses kepada dua laman web dalam bahasa ibunda. AFN menjadi penyambung perbezaan bahasa dan budaya di seluruh rantau, membongkar semangat untuk makanan Asia pada skala global.

Untuk maklumat lanjut berkenaan AFN dan tawarannya, sila layari laman web berikut: https://asianfoodnetwork.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: