Gaya Hidup

Watsons Xtra OKtober lancar kempen kesedaran kanser payudara

Kuala Lumpur – Peruncit kesihatan dan kecantikan terkemuka di Malaysia, Watsons kini kembali lebih megah dengan kempen kesedaran kanser payudara dan melancarkan kempen Watsons Xtra OKtober.

Kempen ini akan memberi peluang kepada ahli-ahli Watsons dan pelanggan setia untuk menikmati ‘Penjimatan Xtra, Perlindungan Xtra, Penjagaan Xtra’ dari Watsons sepanjang bulan sehingga 26 Oktober 2020.

Semasa pelancaran kempen ini diadakan dengan suasana yang baru, Watsons Malaysia menyiarkan siaran streaming secara langsung melalui halaman Facebook rasminya dengan konsep rancangan bual bicara yang menampilkan tetamu-tetamu termasuk Caryn Loh, Pengarah Urusan, Watsons Malaysia,
Ranjit Kaur, Presiden, Persatuan Kebajikan Kanser Payudara (BCWA) Malaysia, Dr Harjit Kaur, Pakar Payudara dan Endokrin dari Gleneagles Kuala Lumpur dan Jenn Chia dari So I’M JENN, wajah influencer untuk kempen ini.

“Watsons sering berada di barisan hadapan dalam memberikan jarak tempuh tambahan kepada ahli dan pelanggan kami. Dan untuk bulan ini, kami mempersembahkan kempen Xtra OKtober bersempena dengan bulan kesedaran kanser payudara di mana kami memberikan penjimatan tambahan untuk semua orang sambil mengikuti perkembangannya dengan filem kesedaran khusus yang menampilkan pencipta kandungan media sosial terulung di Malaysia So I’M JENN. Kami gembira dapat bekerjasama dengan BCWA untuk tahun ketiga berturut-turut di mana kami mengumpulkan dana untuk penyelidikan dan aktiviti klinikal oleh BCWA melalui pembelian produk dari jenama kami yang mengambil bahagian, ”kata Caryn semasa rancangan bual bicara.

Xtra OKtober ‘Penjimatan Xtra’ menawarkan pembelian dengan tawaran pembelian hingga 50% untuk semua barangan dan penjimatan tambahan ditawarkan dengan baucar jenama RM10 dari jenama-jenama yang mengambil bahagian. Mengikut penyesuaian dengan bulan kesedaran ini, Watsons juga menawarkan Good Vibes Tote Bag edisi terhad dengan harga RM8 apabila membeli produk jenama yang mengambil bahagian pada bulan Oktober ini.

Untuk setiap pembelian jenama yang mengambil bahagian ini, sebahagian dari hasil ini akan disumbangkan kepada BCWA.

Antara jenama-jenama yang mengambil bahagian dalam kempen ini termasuk Bio-Essence, Biore, Blackmores, Cetaphil, Dettol, Dove, Empro, Flavettes, Herbal Essences, Johnson & Johnson, Loreal, Maybelline, Moist Diane, Detoxlim, Natural By Watsons, Nivea, Nutox, Olay, Oral B , Pantene, Pink oleh Pure Beauty, Pure Beauty, Rimmel, Safi dan Wardah.

“Ini adalah kali ketiga kami berkerjasama dengan Watsons dan kami gembira dengan pendekatan yang disampaikan oleh Watsons untuk meningkatkan kesedaran melalui pembuatan filem tersebut kepada pelanggannya. Saya harap ia sampai kepada generasi muda yang sangat perlu mengetahui langkah awal pengesanan dan pencegahan, ”kata Ranjit dalam pernyataannya.

Sepanjang kempen Xtra OKtober ini, ahli-ahli Watsons juga berpeluang mendapatkan kembali mata bernilai 100,000,000. Untuk mendapatkannya, ahli Watsons perlu membelanjakan minimum RM50 ke atas dalam satu resit dan akan mendapat pulangan ganjaran maksimum 1,000 mata (bernilai RM5) kembali ketika membeli-belah di kedai Watsons di seluruh negara atau secara Online. Ahli-ahli Watsons juga dapat menikmati tawaran kesihatan dan kesejahteraan tambahan pada bulan Oktober di pedagang yang berpartisipasi terpilih dengan memaparkan kad Watsons.

Caryn menambah, “Nantikan Jualan Xtra di laman web kami yang bermula pada 5 sehingga 11 Oktober sempena mengikuti jualan 10.10 di mana kami menawarkan diskaun sehingga 75% untuk beberapa produk dan banyak lagi tawaran. Semua titik usaha tambahan ini kami lakukan untuk memenuhi keperluan pelanggan dan ahli-ahli Watsons di saat ketika menghadapi masa-masa sukar untuk pulih dari gejala wabak Ketika ini. “

Kempen Xtra OKtober ini digemparkan dengan filem yang menampilkan So I’m Jenn, pencipta kandungan media sosial Malaysia terkenal dan ia boleh dilihat di sini: https://youtu.be/gAjoNXlgFRM

“Saya menganggap projek ini sangat bermakna dan berbeza, terutamanya melihat watak saya “Aunty Siow” dan “Michelle Siow” dalam suasana yang berasingan. Matlamat saya dalam membuat online content ini adalah untuk mencuba sesuatu yang berbeza. Oleh itu, ketika saya mendapat sebutan unik
ini untuk Bulan Kesedaran Kanser Payudara, saya ‘Xtra’ teruja untuk mengatakan ya untuk menulis dan menghasilkan video ini dan ia bertujuan untuk mencapai keseimbangan dalam penyampaian mesej dalam mengingatkan rakyat Malaysia untuk melakukan pemeriksaan payudara sendiri setiap bulan ”kata Jenn Chia.

Kempen Xtra OKtober ini disampaikan oleh Watsons Malaysia dengan kerjasama BCWA dan So I’M JENN. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati www.watsons.com.my/promo-xtraoktober.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: