Terkini

Mesyuarat Khas Kabinet bincang Belanjawan 2021, COVID-19

PUTRAJAYA – Menteri Kabinet Perikatan Nasional (PN) mula meninggalkan Bangunan Perdana Putra selepas lebih dua jam menghadiri Mesyuarat Khas Kabinet, di sini hari ini.

Kenderaan yang membawa Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican dilihat yang pertama keluar meninggalkan bangunan tersebut pada pukul 12.40 tengah hari.

Bagaimanapun, usaha media untuk mendapatkan maklum balas daripada menteri Kabinet, tidak berjaya selepas kebanyakan mereka enggan mengulas lanjut, setakat ini.

Mesyuarat Khas Kabinet yang dipengerusikan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berlangsung pada pukul 9.30 pagi. Kenderaan yang membawa Perdana Menteri tiba di Bangunan Perdana Putra pada pukul 8.57 pagi, di sini.

Setakat ini, tidak dapat dipastikan agenda utama Mesyuarat Khas Kabinet tersebut, namun media difahamkan membincangkan situasi terkini penularan wabak COVID-19 serta usaha mengekang wabak berkenaan.

Selain itu, mesyuarat yang sama turut menyentuh mengenai usaha kerajaan melawan COVID-19, termasuk membincangkan pengenalan undang-undang khusus bagi mengekang peningkatan kes secara mendadak.

Sumber turut memaklumkan Mesyuarat Khas Kabinet itu membincangkan mengenai pembentangan Belanjawan 2021.

Hadir sama dalam Mesyuarat Khas Kabinet adalah Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun; Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang baharu, Jen Tan Sri Affendi Buang dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: