Gaya Hidup

realme tersenarai penjualan jenama telefon pintar terpantas di Counterpoint Research

Petaling Jaya – realme, syarikat teknologi dan trendi, baru saja dinamakan oleh laporan penghantaran telefon pintar Counterpoint & Q3 2020 menjadi jenama yang paling pesat berkembang mencapai kejayaan penjualan 50 juta telefon pintar. Menyalurkan tenaga belia dan profesional muda, yang menjadi sebahagian besar peminat dan pelanggannya, pesaing global ini mencapainya hanya dalam jangka sembilan suku.

Sebagai tambahan kepada pencapaian ini, realme juga mencatat sejarah penghantaran suku tahunan yang tinggi sebanyak 14.8 juta dan merupakan jenama yang paling cepat berkembang di dunia pada Q3 kerana ia mengembangkan 132% QoQ , memperoleh momentum dan melebihi jangkaan penganalisis.

Menurut Counterpoint, kadar pertumbuhan realme dalam jumlah penghantaran mewakili momentum pertumbuhan terkuat di kalangan OEM global utama. realme dipercepat kepada jualan 50 juta kerana ia menikmati kejayaan besar dengan para belia dan orang muda di seluruh dunia, dengan ini segmen pengguna merangkumi sebahagian besar pangkalan pelanggannya.

realme telah mendapat niche berikut di kalangan belia di seluruh dunia, memandangkan betapa kumpulan pengguna ini di seluruh negara dan budaya.

“Bidang berkembang menjadi salah satu jenama 5 teratas, bahkan 3 teratas di pasaran utamanya, termasuk India, Indonesia, Bangladesh, Filipina dan beberapa negara Asia Tenggara yang lain ”, kata Penganalisis Penyelidikan Abhilash Kumar di Counterpoint.

realme, yang slogannya ‘Dare to Leap’, mengadopsi strategi menjual prestasi leapfrog dan produk berkualiti berasaskan reka bentuk yang bergaya yang sesuai dengan anak muda dan harga yang berpatutan.

“Dengan usahanya untuk membawa yang berpatutan namun seperti produk premium kepada pengguna, serta kemampuannya untuk menawarkan teknologi digital dan selepas jualan yang lancar perkhidmatan di negara yang berbeza, realme telah muncul sebagai jenama yang paling tahan lama semasa dan selepas krisis pandemik ”, Penganalisis Penyelidikan Abhilash Kumar mengulas mengenai prestasi realme.

“Pada hakikatnya, kami menerapkan falsafah kami, iaitu berani melangkah ke inovasi garis depan, reka bentuk dan nilai produk, yang dapat dikenali oleh orang muda, ‘ kata Sky Li, CEO realme. Walaupun itu, realme telah memenangi lima reka bentuk antarabangsa teratas anugerah dan bekerjasama dengan pereka terkenal dunia untuk produknya melalui Realme Design Studio.

realme juga telah menyampaikan inovasi teknologi, menjadi salah satu syarikat pertama yang menggunakan pemproses Snapdragon 865 / 765G dan memperkenalkan kamera 64MP di telefon.

Lebih penting lagi, inovasi ini membolehkan realme memperkenalkan telefon pintar 5G kepada belia dan pengguna muda, meningkatkan populariti dan reputasinya di Malaysia dan antarabangsa.

Pasukan antarabangsa dan DNA realme telah membolehkan syarikat berkembang dengan cepat. Sama seperti itu, realme telah mengambil risiko untuk berkembang dengan cepat ke lebih dari 61 pasaran di seluruh dunia dan kini antara 5 jenama teratas di lebih 13 pasaran di seluruh dunia hanya dalam dua tahun, menduduki tempat ketujuh di peringkat global.

Bagi pengguna muda, realme telah berkembang dengan cepat untuk menawarkan pelbagai AI of Things (AIoT) produk seperti audio, visual dan gaya hidup pintar untuk melengkapkan produk mereka kehidupan yang semakin dihubungkan secara digital.

Di India, realme terjual lebih dari 1 juta pintar peranti audio individu, mencapai tempat pertama dalam bahagian pasaran pada Q2 2020. Setakat ini, realme telah mengeluarkan lebih daripada 50 produk AIoT pada tahun 2020, dengan rancangan untuk menggandakannya pada tahun 2021. Melalui bidang, orang muda boleh berani melangkah ke masa depan, berkelengkapan baik untuk menjalani kehidupan dengan sepenuhnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: