Gaya Hidup

realme pilihan nombor 1 tahun 2020

Petaling Jaya – 2020 adalah tahun yang paling diingati untuk realme berikutan meraih penghargaan dan kemasyhuran antarabangsa dari segi produk berkualiti dan tonggak perniagaan.

Pada tahun 2020 juga, memperlihatkan kekuatan sebenarnya di semua bidang gadget kerana berkembang lebih pantas bertentangan dengan jangkaan industri.

Kejayaan komersial, korporat dan inovatif realme telah mencapai visi yang jelas dan tepat dalam menyediakan teknologi canggih dan reka bentuk trendi dalam satu pakej.

Selain itu, hubungan dengan pengguna sasarannya yang merupakan golongan muda antara lingkungan umur antara 18 hingga 25 tahun dengan berkongsi nilai jenama yang sama dengan mereka.

realme telah memperoleh 17 anugerah penjenamaan, 159 anugerah produk dan 5 anugerah reka bentuk peringkat tertinggi di seluruh dunia pada tahun 2020 yang menyokong sokongan padu daripada peminat.

Di peringkat global, pasukan muda yang diketuai oleh pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Sky Li telah mendapati rata-rata umur pekerja hanya 29 tahun dan ini telah membolehkan pasukan dianugerahkan oleh organisasi dan media terkenal sebagai ‘Brand of the Year’ di seluruh negara seperti itu seperti Indonesia, India, Mesir, Poland dan Pakistan.

realme tidak hanya tersenarai dalam angka 5 teratas di pasaran 12 negara, tetapi juga telah berkembang ke 61 pasaran di peringkat global.

Ini mencerminkan laporan dan ciri oleh media dan organisasi penyelidikan terkenal. Counterpoint Research memuji realme sebagai ‘jenama telefon pintar yang paling cepat berkembang di dunia dan Financial Times telah mengesahkan bahawa syarikat ini mempunyai kedudukan yang terkemuka di Asia Pasifik.

Salah satu pencapaian utama pada tahun 2020 adalah ketika realme secara rasmi menjadi syarikat terpantas yang mencapai 50 Sejuta penghantaran (menurut Counterpoint Research).

Sebagai jenama ‘Dare to Leap’, realme telah mengatasi strategi prestasi jualan dan kualiti berdasarkan reka bentuk produk yang sesuai untuk golongan muda dengan harga yang berpatutan dan menarik.

Kita menggunakan falsafah kita, iaitu berani melangkah ke barisan hadapan dengan inovasi, reka bentuk dan nilai produk, sesuatu yang dapat dikenali oleh orang muda, ”kata Sky Li.

Produk realme mendapat pujian dari India, Poland sehingga ke Mesir. Dengan lebih daripada 160 anugerah untuk produk di peringkat global.

Pencapaian utama bidang ini adalah memberi tumpuan kepada pembangunan produk dan menyesuaikan keinginan dan permintaan pengguna. Ini terbukti kerana realme memenangi lebih daripada 17 anugerah daripada para belia di 3 benua yang berbeza, dengan jelas menunjukkan bahawa ianya adalah pilihan pertama belia di peringkat global.

Walaupun realme adalah jenama untuk golongan muda, ia telah memenangi tangga lima teratas anugerah reka bentuk antarabangsa seperti Good Designed Award 2020 untuk tiga produk berbeza, Anugerah Reka Bentuk Red Dot untuk realme X2 Pro, Anugerah Pin Emas dan banyak lagi.

Reka bentuk bertaraf dunia ditambah dengan teknologi canggih juga merupakan jenama pertama memperkenalkan teknologi 5G dalam pasaran dengan julat harga yang kompetitif.

Contohnya, pelancaran realme 7 5G yang berharga kurang dari US $ 300 merupakan telefon pintar dengan harga mampu milik.

GSM Arena telah menilai realme sebagai telefon bimbit serba baru ‘midrange’ pertama untuk tahun 2020.

Dengan momentum kuat yang diperoleh pada tahun 2020, realme siap untuk melonjak lebih padu pada 2021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: