Bisnes

Spritzer beli lapan lot tanah RM76.11 juta

KUALA LUMPUR – Anak syarikat milik penuh Spritzer Bhd, Chuan Sin Sdn Bhd bercadang untuk membeli lapan lot tanah pertanian daripada Trong Oil Palm Estate Sdn Bhd dengan harga RM76.11 juta.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia hari ini, Spritzer berkata, pihaknya memeterai perjanjian jual beli bagi cadangan pengambilalihan lot tanah yang berukuran kira-kira 496.79 hektar itu.

Lot tanah itu yang terletak berhampiran bandar Trong, Perak, ketika ini ditanam dengan pokok kelapa sawit yang berusia antara tujuh dan 32 tahun.

Spritzer berkata cadangan pembelian itu adalah bagi pengembangan masa depan Chuan Sin kerana kedudukan tanah itu yang terletak berdekatan dengan Lebuhraya Utara-Selatan dan Lebuhraya Pantai Barat menjadikannya tapak yang sesuai untuk kilang air mineral.

Justeru itu, produknya dapat diangkut dengan lebih cekap ke semua tempat di sepanjang lebuh raya.

“Selepas berjaya mendirikan kilang air mineral tersebut, cadangan pembelian itu dijangka memberi sumbangan positif kepada pendapatan masa depan syarikat,” katanya sambil menambah pengambilalihan tanah itu akan dibiayai dana dalaman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: