Gaya Hidup

Monitor Pintar M8: Skrin semua dalam satu yang di optimumkan untuk era baru

Tidak hairanlah ramai di antara kita menghabiskan lebih banyak masa bekerja, belajar dan berehat di rumah pada hari ini. Tetapi bagaimana jika ada cara untuk menjadikan masa itu lebih selesa, bermakna dan bermanfaat?

Selaras dengan era baharu kehidupan rumah yang kita alami hari ini, Samsung Electronics telah melancarkan Monitor Pintar M8 2022 — skrin semua-dalam satu yang menggabungkan kelebihan utama kedua-dua monitor dan TV pintar. Membolehkan pengguna bekerja dan belajar walaupun tanpa PC, dan menikmati perkhidmatan OTT tanpa TV, Smart Monitor M8 telah muncul sebagai item yang mesti dimiliki untuk era baharu untuk bekerja
dari rumah dengan kemudahan penstriman.

Monitor Pintar M8 dipertingkatkan untuk kemudahan dan ciri pengguna dengan reka bentuk yang lebih nipis
daripada model terdahulu. Baru-baru ini, Samsung menyahkotak peranti untuk melihat semua ciri baharu dan butiran secara dekat.

Pemasangan mudah

Selepas membuka kotak, anda mendapati bahawa warna putih kemas untuk monitor 32-inci benar-benar menyerlah. Peranti menampilkan corak tulang herring menegak di belakangnya yang mencipta getaran yang canggih, serta kamera boleh dipasang yang menarik perhatian.

Kotak itu juga termasuk pendirian yang ringkas tetapi kelihatan kukuh, kabel USB-C, kabel HDMI mikro (HDMI mikro ke HDMI) dan alat kawalan jauh kecil yang muat dengan selesa tapak tangan anda tambahan yang jarang berlaku untuk monitor hari ini. Monitor dilengkapi dengan alat kawalan jauh tanpa bateri kawalan yang mengecas dengan mudah melalui port USB-C. Terdapat tiga port luaran semuanya: satu mikro Port HDMI, satu port USB-C huluan dan satu port USB-C hiliran. Port USB-C tengah juga menyokong pengecasan 65W.

Dengan pelbagai jenis item, pemasangan adalah mudah. Mula-mula, sambungkan leher pendirian ke pangkalannya dan ketatkan bolt di bahagian bawah. Seterusnya, sambungkan bahagian yang dipasang ke monitor dengan menggelongsorkannya ke dalam letakkan tepi atas dahulu dan kemudian tolak ke bawah sehingga anda mendengar bunyi klik. Untuk membuka peranti, hanya tekan butang pada sambungan pendirian daripada monitor.

Rekaan Ultra-Slim Yang Mudah

Selepas memasang monitor, kami serta-merta menyedari betapa ringkas, kemas dan nipis reka bentuknya ialah berukuran hanya 11.4mm nipis, peranti ini kurang daripada satu pertiga ketebalan versi sebelumnya. Rona putih hangatnya memancarkan getaran lembut secara lembut, melengkapkan sebarang reka bentuk atau ruang. Yang organik corak herringbone di bahagian belakang menambah sentuhan canggih yang lebih menyerlah apabila monitor dipasang dalam tetapan bilik terbuka.

Pendirian Boleh Laras Tinggi (HAS) monitor adalah amat mudah. Apabila monitor dijajarkan di bawah paras mata pengguna, ia memaksa mereka untuk sentiasa melihat ke bawah, yang boleh menyebabkan sakit leher. Monitor Pintar M8 bukan sahaja boleh dicondongkan pada sudut yang berbeza, tetapi juga membolehkan pengguna melaraskan ketinggiannya sepadan dengan paras mata mereka. Ini bermakna tidak perlu menggunakan item atau dudukan lain untuk menaikkan skrin. Ketinggian monitor diukur dari permukaan meja ke bezel bawah ialah 3.6cm pada tetapan terendah dan 15.6cm pada tetapan tertingginya.

SlimFit Cam Menjadikan Panggilan Video Lebih Memuaskan

Monitor Pintar M8 juga dilengkapi dengan SlimFit Cam wayarles (1920×1080, 30p) yang menjadikannya sempurna untuk persidangan video dan kelas dalam talian. Kamera boleh dipasang atau ditanggalkan dengan mudah monitor pada bila-bila masa. Ia bersambung ke peranti menggunakan pin pogo, yang bermaksud tidak perlu wayar. Ini memastikan bahagian belakang monitor tidak bersepah dan diperkemas.

Selain itu, dengan apl persidangan video seperti Google Duo terbina dalam, monitor memudahkannya mengambil bahagian dalam mesyuarat dalam talian atau mengikuti kelas di rumah atau di pejabat. Ia juga disertakan dengan Wajah Ciri penjejakan yang menjejak dan menumpukan pengguna secara automatik jika mereka bergerak semasa panggilan video juga sebagai ciri Zum Auto yang mengezum masuk secara halus pada wajah mereka apabila bercakap.

Mencipta Persekitaran Pejabat Rumah Yang Sempurna, Walaupun Tanpa PC

Dalam era kerja-dari-mana-mana, ia boleh menjadi agak menakutkan untuk menguruskan tugasan mendesak tanpa akses kepada PC. Monitor Pintar M8 menghilangkan kebimbangan itu dengan memungkinkan untuk berfungsi tanpa PC selagi terdapat sambungan Wi-Fi. Ciri Ruang Kerja peranti menggabungkan semua perkhidmatan berkaitan kerja ke dalam satu skrin, manakala perkhidmatan awan Microsoft 365 1 yang disertakan membolehkan pengguna mengurus fail menggunakan program seperti Word dan PowerPoint walaupun tanpa PC.

Monitor Pintar M8 juga menyokong Samsung DeX, yang membolehkan telefon pintar Galaxy menyokong pengalaman seperti PC, menjadikannya mudah untuk menyambung ke monitor dan mula berbilang tugas. Selain itu, monitor dilengkapi dengan Mod Penjimat Mata dan teknologi Flicker Free untuk meminimumkan keletihan mata dan mengelakkan kelipan.


Dengan sokongan terbina dalam untuk SmartThings Hub, pengguna boleh menyambungkan peranti IoT mereka ke Smart mereka dengan mudah pantau M8 dan pantau peranti mereka sepintas lalu. Fungsi Paparan Peta apl SmartThings membolehkan pengguna untuk menyemak status peranti termasuk peralatan rumah pintar Samsung dan Bluetooth, IR (spektroskopi inframerah) dan peranti IoT. Selain itu, dengan teknologi pengecaman suara, pengguna juga boleh mengawal lampu, peralatan rumah dan banyak lagi semasa sedang menonton rancangan atau kandungan lain.

Mikrofon terbina dalam monitor mendayakan ciri Far Field Voice, yang mengecam suara walaupun dari jauh, membolehkan anda mengawal pembantu suara seperti Bixby dan Amazon Alexa. 5  Jika pengguna bercakap dengan Bixby semasa monitor dimatikan, ciri Sentiasa Hidupkan Suara mula beraksi, membolehkan pengguna melakukannya berinteraksi dengan Bixby dan memaparkan maklumat yang mereka inginkan pada skrin. Pengguna juga boleh menggunakan Bixby untuk bertukar daripada satu apl ke apl lain dan uruskan video atau peranti rumah.

Monitor Pintar Samsung M8 ialah skrin semua dalam satu yang melengkapkan gaya hidup pengguna moden. Menggabungkan ciri pintar dan praktikal dengan a reka bentuk yang canggih, sambil menawarkan pengguna keupayaan untuk menggunakan monitor mereka di mana sahaja mereka mahu. Monitor Pintar M8 ialah pilihan tepat untuk pengguna yang mencari monitor baharu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: