Gaya Hidup

Toshiba TV Menyediakan Rakyat Malaysia Pengalaman Hiburan Paling Komprehensif

Kuala Lumpur – Sebagai salah satu jenama televisyen terkenal dunia, Toshiba TV sentiasa menyediakan pengguna dengan rangkaian TV visual sinematik yang unggul dan tinggi kualiti bunyi yang memberikan pengalaman menonton TV terbaik. Tahun ini, mereka akan memartabatkan rakyat Malaysia dengan pengalaman hiburan rangkaian TV pintarnya, termasuk kedua-duanya. Siri TV Toshiba Ultra HD 4K (Z770, M550L dan C350L) dan siri sedia HD Penuh atau HD (V31 dan V35) menawarkan pelbagai OS Pintar, termasuk Android TV, VIDAA TV, dan Google TV, untuk model tertentu untuk memenuhi keperluan rakyat Malaysia.

Pengurus Jenama Toshiba TV Global, Tatsuhiro Nishioka berkata, “Kualiti hidup terus bertambah baik, dan persaingan dalam industri penerbitan TV telah meningkat menjadi lebih sengit selama bertahun-tahun. Sebagai jenama TV terkemuka global, kami sentiasa berbangga dengan “TV Reka Bentuk di Jepun” yang menyediakan pengguna di seluruh dunia pengalaman hiburan terbaik, dan kita tahu betapa pentingnya penalaan pada TV. Oleh itu, semua TV Toshiba dilengkapi baik dengan ikonik Enjin REGZA, yang ditala sepenuhnya di makmal kami di Jepun untuk menghasilkan semula realiti dan jelas secara semula jadi mengikut cara yang dimaksudkan oleh pencipta. Kami akan terus memperbaiki dengan lebih banyak inovasi dan teknologi, dan tidak akan berhenti mencari cara untuk menghasilkan TV berkualiti terbaik yang menyediakan pengguna pengalaman hiburan yang sangat realistik dan mengasyikkan, yang sejajar dengan mesej utama kami – Jadilah Nyata, Jadilah Cemerlang.

Berikut ialah Siri Produk Toshiba TV 2022 di Malaysia:

Pengalaman Menonton Mengasyikkan
REGZA Engine 4K Pro ialah pemproses teras ikonik yang dibangunkan untuk Toshiba TV, yang merupakan nama REGZA untuk “Ekspresi Sebenar Dijamin oleh Seni Bina Menakjubkan”. Dengan melengkapkan Enjin REGZA 4K ini Pro kepada setiap TV Toshiba Ultra HD 4K Julat Pertengahan dan Tinggi, pengguna boleh mengalami visual di luar imaginasi dan bunyi tulen kepada pengguna di seluruh dunia. Pada pemproses ini, Toshiba TV Z770 menyediakan pengguna pengalaman menonton teater dengan teknologi AI 4K Upscaling dan Picture Optimizer yang unik.


Teknologi AI 4K Upscaling secara bijak menghasilkan semula tekstur terperinci dan tontonan kelas atas kandungan menghampiri kualiti 4K, manakala teknologi AI Picture Optimizer, yang Toshiba TV Z770 ciri eksklusif, membolehkan pengoptimuman masa nyata AI pada kualiti gambar.

Selain daripada Enjin REGZA, Toshiba TV turut mengaplikasikan teknologi gerbang TV, Quantum Dot Teknologi Warna, kepada Toshiba TV Z770 perdana mereka dan pelancaran Toshiba TV M550L baru-baru ini siri untuk menyampaikan warna terang tulen semula jadi. Teknologi khusus ini menjadikan setiap adegan menjadi lebih terang dan menakjubkan dengan memberikan lebih satu bilion warna. Toshiba TV percaya bahawa penalaan adalah kunci untuk mempersembahkan adegan yang sempurna. Oleh itu, kedua-dua model boleh menawarkan pengguna pemandangan yang mengagumkan dengan tepat warna dengan teknologi pemulihan asal dan pemetaan warna Toshiba TV yang diperhalusi.

Kualiti Bunyi Sinematik Terbaik
Kedua-dua TV pintar 4K dan TV pintar Toshiba TV dipasangkan dengan sistem bunyi yang hebat. TV Toshiba memiliki sistem audio ikonik yang dikenali sebagai Audio Kuasa REGZA yang menjana akustik yang kaya dan tebal bunyi untuk mencipta pengalaman yang mengasyikkan untuk pengguna. Dengan teknologi canggih dan ditala dengan teliti oleh profesional audio, ia membolehkan pengguna merasai bunyi yang datang terus dari skrin dan untuk dipersembahkan suara manusia secara realistik. Sebagai model ikonik Ulang Tahun ke-70, Toshiba TV M550L menampilkan REGZA Power Audio Pro dan BAZOOKA Bass Woofer, manakala Toshiba TV Z770 adalah dilengkapi secara eksklusif dengan REGZA Power Audio Pro+ ini, Bass BAZOOKA Quad Passive Woofer, dan Pembesar Suara Hadapan, menghasilkan bunyi bes yang menggetarkan hati dan realiti yang menggugah jiwa. Toshiba TV M550L dan Z770 menampilkan kombo berkuasa siri Bass Woofer premium sebagai jumlah kuasa output pembesar suara ialah 48W dan 80W, masing-masing.

Selain daripada ciri visual-audio, OS TV Pintar juga merupakan salah satu ciri yang akan digunakan oleh pengguna pertimbangkan semasa membeli TV. Untuk selaras dengan trend pasaran, Toshiba TV juga menawarkan rangkaian yang luas OS TV Pintar, termasuk Android TV, Google TV dan VIDAA TV, memenuhi keperluan semua orang dan membolehkan mereka mencapai kandungan kegemaran mereka dengan lebih cekap, walaupun dari telefon mereka ke TV. Di luar sistem OS Pintar yang disebutkan di atas, ada berita baik untuk pengguna Apple. Bagi pengguna Apple pula, M550L dan C350L yang baru dilancarkan menampilkan Apple AirPlay dan Apple HomeKit, membolehkan mereka strim filem, permainan, muzik dan foto dengan lancar daripada peranti Apple ke skrin besar. Dengan
Teknologi Apple HomeKit, pengguna boleh mengawal TV dengan mudah daripada iPhone, iPad, HomePod mini, Apple Watch, atau Mac.

Ketukangan Bertaraf Dunia Bertemu Gaya
Dengan reka bentuk TV Toshiba tanpa bezel dan minimalis, ia memberikan tontonan yang hebat pengalaman yang boleh sesuai dengan persekitaran hidup dan membantu menyelami penonton ke dalam adegan berdasarkan falsafah Kecantikan Penting. Mencipta rupa yang bergaya untuk pengguna, Toshiba TV telah mendorongnya pasukan reka bentuk ke peringkat seterusnya dengan menawarkan kedua-dua elemen yang berkualiti dan elegan dalam semua rangkaian mereka televisyen. Mereka menggunakan logam anod tulen untuk menyampaikan TV yang bergaya sambil mengekalkan yang kuat dan binaan lasak, memberikan pengguna TV yang kelihatan benar-benar moden. Penampilan elegan, gaya tontonan penstriman langsung dan ciri bunyi yang hebat telah dihasilkan Toshiba TV 2022 Line Up menjadi gabungan teater besar, stadium, rumah opera dan maya dunia.

Piala Dunia FIFA Qatar 2022™
Bersempena dengan Piala Dunia FIFA Qatar 2022™, Toshiba TV dengan bangganya mengumumkan bahawa mereka ialah TV rasmi Piala Dunia FIFA Qatar 2022™ tahun ini dan telah melancarkan TV Matlamat Peraduan jualan dan cabutan bertuah dari hari ini dan seterusnya hingga 31 Oktober. Rakyat Malaysia boleh berjimat sehingga RM2,500 dengan membeli Toshiba TV M550L (55″) atau C350L (75″) yang baru dilancarkan melalui Tawaran MEGA Piala Dunia FIFA Qatar 2022™, dan mereka yang membeli Siri TV Ultra HD 4K adalah layak mendapat hadiah eksklusif serta baucar Touch N Go(TNG) sehingga RM70.

Selain itu, pelanggan yang menyertai cabutan bertuah akan berpeluang memenangi beberapa siri hadiah termasuk lapan tiket Piala Dunia FIFA Qatar 2022™ sebagai hadiah utama, RM500 TNG
baucar untuk hadiah kedua, dan hadiah ketiga akan menerima baucar TNG RM 200. Untuk mengambil bahagian dalam cabutan bertuah, pelanggan mesti membeli TV bernilai RM1,999 ke atas, mengisi butiran, dan menyerahkan bukti pembelian melalui https://www.toshibatv-my.com/tvgoalpromo. TV layak mendapat peluang ini ialah Toshiba TV Z770, siri M550L dan siri C350L.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: