Gaya Hidup

Sunway Velocity rai perayaan musim luruh penuh ceria

Kuala Lumpur – Selepas 2 tahun tidak dapat menyambut perayaan musim luruh (Mid-Autumn festival) akibat pandemik, Sunway Velocity Mall menganjurkan kembalinya perarakan tanglung Pertengahan Musim Luruh untuk komuniti tempatannya baru-baru ini, sebagai sebahagian daripada perayaan musim luruh di pusat beli-belah tahun ini.

Majlis dirasmikan oleh Pengurus Besar Kanan Sunway Velocity Mall, Phang Sau Lian yang menekankan kepentingan pusat membeli-belah untuk terus memainkan peranannya dalam penyampaian pengalaman holistik memandangkan ruang awamnya yang besar yang boleh diakses oleh orang ramai.

“Sejak dibuka pada Dis 2016, Sunway Velocity Mall telah membuka banyak peluang untuk mencipta pengalaman ini untuk masyarakat. Dengan kunjungan 1.3 juta pengunjung, ia membolehkan pusat beli-belah itu memainkan peranan penting untuk mendekati orang ramai daripada berbeza latar belakang. Sambutan musim luruh hari ini hanyalah salah satu daripada banyak inisiatif yang kami lakukan,” katanya.


Bertemakan ‘Autumn Reunion‘ yang sesuai untuk menandakan kepentingan pertemuan semula, pelancaran itu menyaksikan paluan simbolik gendang Cina bersama Raymond Goh, Penolong Jeneral Pengurus Sunway Integrated Property diikuti dengan persembahan penuh oleh pasukan pelajar Universiti Sunway. Turut hadir pada pelancaran itu ialah rakan perbankan, Standard Chartered Bank.

Kempen itu turut mempromosikan intipati perjumpaan semula dan meraikan musim perayaan ini bersama yang dikasihi yang pada masa yang sama memberi kembali kepada masyarakat sebagai usaha berterusan untuk melakukan kebaikan melalui pengaktifan perarakan Tanglung Lilin Harapan.

Dalam aspek itu, pusat beli-belah itu turut mengambil peluang untuk menjadi tuan rumah kepada 30 kanak-kanak kurang bernasib baik daripada Yayasan Sunbeams Home untuk menonton filem ‘DC Superpets’ di pawagam TGV Cinemas Sunway Velocity Mall, diikuti dengan mencuba kasut baru dari FUFA, majlis makan malam di Memorie Café seterusnya menyertai perarakan tanglung pada waktu petang. Mereka juga dihadiahkan sebuah beg cenderahati setiap seorang. Bagi sesetengah orang ini adalah kali pertama mereka keluar sejak permulaan wabak itu menjadikannya lebih diingati untuk kanak-kanak.

Tambahan pula, sumbangan selanjutnya turut diatur bagi setiap tanglung yang dinyalakan, RM15 akan disalurkan kepada badan kebajikan.

Acara kemuncak pada malam itu ialah perarakan tanglung yang menyaksikan lebih 500 orang menyertai perarakan Tanglung Lilin Harapan. Perarakan Tanglung yang dipimpin oleh tarian naga LED bermula di pusat membeli-belah dan berakhir di V Garden, sebuah taman hijau terbuka seluas 2 ekar di dalam pembangunan Sunway Velocity.

Dengan kerjasama Sunway Integrated Property, pelbagai aktiviti, persembahan, trak makanan, tempat menarik sesuai untuk Instragrammable yang hebat untuk mengambil gambar dan tanglung digantung cantik di V Garden dengan permainan teka-teki untuk komuniti untuk mengambil bahagian dan menikmati sepanjang malam.

Sebagai penamat, diadakan peraduan mengupas buah limau dan membawa pulang hadiah wang tunai daripada Aeon. Ia adalah pastinya malam yang menghidupkan semula kerinduan masyarakat untuk bertemu semula selepas dua tahun dalam fasa pandemik.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: