Gaya Hidup

Siri Vakum Robot Roborock S8, pembersih pintar berkuasa AI

Kuala Lumpur – Peralatan robotik pembersih rumah ultra, Roborock direka bentuk untuk memudahkan kehidupan, Roborock siri S8 telah dilancarkan di Malaysia dan ini sekali gus memanfaatkan kesempatan perayaan Raya yang akan datang serta percaya mampu meningkatkan pasaran disini.

Sebagai jenama yang menawarkan produk pembersih vakum mewah dengan harga berpatutan, kami akan terus mempertimbangkan harga, menggalakkan kesedaran pengguna, dan menyediakan perkhidmatan pelanggan yang lebih daripada memuaskan. Dengan pengenalan siri S8, yang merupakan satu lagi kemajuan produk daripada Roborock, ia sudah pasti akan menawarkan lebih banyak fungsi dan keupayaan dan boleh bersaing di antarabangsa.


Setelah berada di Malaysia selama hampir lima tahun, Roborock telah menjadi nama terkemuka dalam bidang pembersih vakum robot berkuasa AI. Fungsi dan prestasi yang sangat baik menjadikannya salah satu produk terlaris di pasaran Malaysia.

Pengarah Asia-Pasifik Roborock, Joan Hu menjelaskan mereka yakin dengan pertumbuhan pasaran di Malaysia kerana yakin dengan permintaan produk mereka.

“Kami berterima kasih kepada rakan kongsi kami Lazada, Shopee, dan TikTok kerana mereka adalah e-platform perdagangan yang telah membolehkan kami mengembangkan jualan kami secara produktif. Tahun ini, kami merancang untuk membuka kedai fizikal sendiri untuk menyediakan pelanggan dengan pengalaman membeli-belah yang lebih lengkap.

“Kami berharap dapat mengembangkan strategi perniagaan utama kami untuk memanfaatkan pasaran Malaysia,” katanya dalam majlis perasmian yang diadakan di hotel St.Regis, Kuala Lumpur.

Roborock telah mencipta nama sebagai pembersih vakum robot inovatif yang sangat tinggi dan dipuji oleh penggunanya di seluruh dunia. Perkara penting yang menjadikan jenama ini berdaya saing dan menonjol dalam pasaran ialah mereka disokong oleh pasukan penyelidikan dan pembangunan yang kukuh, yang terdiri daripada jurutera mahir, saintis, pakar pembuatan, dan pereka bentuk.

Kali ini, Roborock berkongsi pengalaman selebriti Daphne Iking mengenai pengalamannya menggunakan produk mereka. Sebagai seseorang yang sentiasa sibuk menguruskan keluarga dan kerjayanya, Daphne sentiasa inginkan peralatan robotik yang membantunya membuat pembersihan lebih mudah dan dalam masa sama menguruskan rumah tangga dengan anak-anak yang mahu rumahnya bersih setiap masa.


“Teknologi pembersihan canggih Roborock memastikan setiap sudut rumah dibersihkan dengan teliti, menjadikan ruang hidup yang segar dan sihat. Ini terutamanya penting semasa musim perayaan seperti Hari Raya apabila keluarga berkumpul untuk meraikannya dan sudah pasti kita perlukan pembersihan menjadi lebih mudah” katanya.

Henry Zhu, Pengarah Roborock GTM Luar Negara, berkata, dengan kehebatan Roborock, setiap isi rumah tidak perlu menghabiskan masa yang lama untuk membersihkan kediaman.

“Banyak masa boleh dijimatkan dan keluarga mempunyai lebih banyak masa menikmati percutian bersama Terima kasih kepada kecekapan dan keberkesanannya, Roborock memberi keluarga lebih banyak masa bersama,” katanya.


Selama bertahun-tahun, Roborock telah memperkenalkan Roborock S5, Roborock S6, dan Roborock S7 kepada pasaran Malaysia. Tahun ini, jenama itu bersedia untuk meningkatkan tahap dengan siri Roborock S8, yang mempunyai kuasa sedutan yang dipertingkatkan dan berus dwi penggelek.

Siri ini boleh didapati dalam tiga model, iaitu Roborock S8 Pro Ultra, Roborock S8+, dan Roborock S8. Model teratas, S8 Pro Ultra menampilkan RockDock Ultra baharu sistem, yang menyediakan pembersihan mop automatik, pengosongan dan pengisian semula habuk, dan pembersihan. Pengeringan udara panas juga menghalang acuan dan bau pada pad mop dan dok.

Sistem Mop VibraRise 2.0 pada S8 Pro Ultra dan S8+ bergetar 3,000 kali setiap minit untuk menghilangkan kotoran dari lantai. S8 Pro Ultra juga menawarkan dua mod getaran untuk pembersihan sebaik mungkin. Semua model baharu juga menampilkan sistem baharu dengan dua berus penggelek getah, manakala sebelumnya model Roborock hanya mempunyai satu berus sahaja.


Sistem dwi baharu ini juga mampu menambah baik pengambilan kotoran terutama pada habuk halus seperti rambut dan bulu haiwan peliharaan dirumah. Apabila S8 Pro Ultra berada dalam mod mengemop dan vakum robot kembali ke dok stesen, sistem berus dwi secara automatik menaikkan 6mm untuk mengelakkan pencemaran berlaku.

Ketiga-tiga model dalam siri Roborock S8 meningkatkan kuasa sedutan kepada 6,000Pa, menghasilkan prestasi pembersihan yang unggul. Tawaran berkualiti tinggi dari Roborock ini adalah cara yang hebat untuk menjaga kebersihan rumah anda.


Siri Roborock S8 boleh didapati di kedai AiHome di IOI City Mall, One Utama, Mid Valley Megamall, Setapak Central Mall, Sunway Velocity, dan iGadgets Pavilion Bukit Jalil, sebagai serta di Shopee dan Lazada mulai Mac 2023. Roborock S8 Pro Ultra berharga RM5,599, Roborock S8+ berharga RM3,999 dan Roborock S8 berharga RM2,699.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: