Politik

Muafakat Nasional akan didaftar secara rasmi

KUALA LUMPUR – Kepimpinan UMNO dan PAS bersetuju mendaftarkan Muafakat Nasional (MN) secara rasmi dengan Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS).

Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan bersama oleh Setiausaha Agung I dan II MN iaitu Tan Sri Annuar Musa dan Datuk Takiyuddin Hassan hari ini yang dikongsikan menerusi akaun Twitter Annuar.

Menurut kenyataan itu, kepimpinan MN telah bersepakat secara bersama serta memberi komitmen untuk terus memperkukuhkan perpaduan dan kerjasama antara parti sebagai persiapan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 akan datang.

Kenyataan itu turut menjelaskan Mesyuarat Jawatankuasa Perunding MN yang dijadual diadakan di ibu negara Isnin malam ditangguhkan susulan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dilaksanakan bagi menangani penularan pandemik COVID-19.

Dalam ciapan berasingan, Annuar berkata ulang tahun genap setahun MN bakal disambut pada 1 Nov ini.

“Urus setia sambutan diarahkan menyusun program secara norma baharu dan pematuhan SOP (prosedur operasi standard) sepenuhnya, yang pasti ia melibatkan sambutan secara maya dan tiada himpunan secara besar-besaran,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: