Gaya Hidup

Hisense Malaysia perkenal televisyen enovasi baharu

Petaling Jaya – Evolusi televisyen telah menawarkan lebih banyak pilihan daripada sebelumnya. Pengguna kini ada banyak pilihan untuk memilih dan memenuhi pengalaman menonton.

Hisense sebagai antara jenama televisyen yang terkemuka di Malaysia menawarkan pelbagai televisyen untuk dipilih oleh penggunanya.

Tiga televisyen baru yang dibawa ke Malaysia baru-baru ini ialah TV Android 4K, 4K UHD Smart TV dan Smart TV 4K yang dikuasakan oleh sistem Hisense VIDAA U4.

“Kami memahami bahawa setiap orang mempunyai keperluan dan pilihan yang berbeza dalam memilih TV seperti ciri, reka bentuk, ketahanan, harga dan banyak lagi.

Selain itu, pengguna juga mengambil kira sama ada TV Pintar, TV Android atau TV Laser. Oleh itu, Hisense Malaysia telah berusaha sedaya upaya membawa pelbagai televisyen 4K untuk rakyat Malaysia.

Kini, pengguna mempunyai lebih banyak pilihan televisyen ysng meningkatkan pengalaman menonton anda, ”kata William Li, Pengarah Urusan Hisense Malaysia.

TV Android 4K dilengkapi dengan penyelesaian 4K yang benar-benar komprehensif di mana pengguna dapat menikmati resolusi 3840 x 2160 dengan pemain 4K tempatan yang jelas, streaming kandungan 4K, dan teknologi UHD Upscaler.

Android TV versi 9.0 dengan storan 16GB, mempunyai 3 kabel HDMI dan 2 port USB, terdapat dalam 3 saiz skrin 65/55/50 untuk pengguna pilih.

Dolby Vision HDR: Gambar Ultra Vivid menjadikan kediaman hiburan lebih hebat dan dramatik. Ia mengandungi reka bentuk tanpa bezel yang menyediakan pengguna pengalaman menonton yang diperkaya, mendalam dan lancar.

Julat dinamik tinggi menyokong TV ini untuk pelbagai format HDR, termasuk HDR10 dan HLG. Ia juga menyediakan hiburan yang disesuaikan untuk pengguna dengan menawarkan cara yang lebih pintar untuk menonton TV.

Android TV membenarkan pengguna untuk memuat turun aplikasi dari gedung Google Play dan melihat keutamaan kandungan kegemaran mereka dari pelbagai saluran seperti YouTube, Netflix, Video Perdana dan banyak lagi.

Tidak ketinggalan ciri carian suara, di mana pengguna hanya boleh bercakap dengan alat kawalan jauh dengan menekan dan menahan, maka pengguna dapat mencari barang yang mereka cari.

Lebih-lebih lagi, pengguna dapat menikmati berita dengan mudah dan juga dialog menyentuh filem yang terdapat di dalam DTS Virtual -X.

Android TV akan mengenal pasti dan mencari dialog secara bebas dari latar belakang jadi senang didengar. Warna ketepatan menampilkan warna tulen melalui Hisense UHD TV.

Buat pelbagai warna dengan kedalaman warna 8 bit, dan menyampaikan pelbagai maklumat warna ke panel untuk mendapatkan pengalaman menonton yang lebih berwarna.

4K UHD Smart TV A7500F Series mengandungi 4K Upscaler untuk menganalisis bingkai gambar mengikut bingkai dan susun piksel dengan tepat. Ini membolehkan pengguna menikmati gambar yang lebih halus dan terperinci.

Lancar Motion (MEMC) mengembalikan gerakan yang bersih dan jelas di mana ia menjadikan setiap pemandangan lebih terang, lebih jelas dan juga lebih lancar. Model TV Pintar UHD ini dilengkapi dengan 4 input HDMI dan 2 port USB.

Gerakan lancar di TV ini mengenal pasti perincian yang berkaitan dengan objek bergerak pantas dan susun semula piksel untuk mendapatkan gerakan bersih dan jelas. Ia dapat melihat pergerakan yang jelas dan lancar dalam setiap pemandangan.

Aplikasi RemoteNOW tersedia di Google Play atau App Store untuk pengguna memuat turun dan sambungkan ke WIFI yang membolehkan mereka mengawal TV dengan hanya menyentuh atau meleret skrin pada peranti pintar. Aplikasi ini membolehkan pengguna mengawal TV juga jika alat kawalan jauh hilang.

Teknologi Depth Enhancer untuk menganalisis setiap gambar dan menyesuaikan tahap kontras dinamik secara automatik, yang menghasilkan pengalaman menonton yang lebih dramatik. Pengguna dapat menikmati gambar yang lebih bersih dan berkualiti tinggi perincian dengan penerapan teknologi pengurangan bunyi untuk mengelakkan pengguna mendapat mesej yang salah semasa pengguna menonton TV.

Siri 4K Smart Laser TV 100L5F telah direka dengan Skrin Besar Anti-Reflektif 100 yang dioptimumkan, menawarkan kualiti gambar yang hebat dalam suasana apa pun. Mata pengguna akan tetap selesa dan kurang eyestrain yang 20% ​​lebih selesa daripada membaca kertas setelah menonton TV Laser dengan dekat untuk lama kerana gambar yang ada di skrin TV Laser dipantulkan dan bukannya terus ke mata pengguna yang berkesan dengan persepsi visual manusia.

TV laser ini mempunyai 4 input HDMI dan 2 port USB, sementara pemproses teras Quad, sistem HDR, MEMC teknologi menghasilkan kualiti gambar yang lebih baik. Dengan pengguna OS VIDAA versi 4 milik Hisense sendiri, pengguna dapat menikmati menonton televisyen dengan antara muka yang mesra pengguna kerana semua aplikasi sudah dipasang dan siap untuk dinikmati pengguna.

Ianya membolehkan paparan gambar yang luar biasa dengan kontras yang tinggi dengan menggunakan mod HDR. HDR teknologi memperkenalkan pelbagai warna dan kontras baru untuk memberikan gambar yang menakjubkan dengan yang luar biasa kedalaman.

Kombinasi Teknologi Teater DLP dengan teknologi yang dipatenkan oleh Hisense menunjukkan prestasi mesin laser untuk memberikan perincian fokus laser dan kecerahan yang hanya terdapat di pawagam, tetapi pengguna sekarang boleh menikmati di rumah mereka.

Bukan hanya itu, Laser TV juga memberikan pengalaman sinematik kepada pengguna kerana dilengkapi dengan teknologi sistem audio yang sangat baik yang memenangi anugerah DOLBY ATMOS, pengguna dapat menontonnya rancangan TV mereka dengan sistem audio yang lebih baik terutamanya untuk digandingkan dengan sistem suara yang disahkan Dolby Atmos.

Pengguna pasti yakin dengan pengalaman menonton terbaik dan gambar berkualiti tinggi dengan menggunakan TV Laser seperti itu mengandungi berjuta-juta piksel dalam cip DIP untuk membuat perincian yang luar biasa di skrin 100.

Bagi pengguna yang berminat untuk membeli produk yang disebutkan di atas, boleh rujuk https://www.hisense.com.my/dealers-locations/. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai semua premium Hisense, lawati Hisense Malaysia dan ikuti @HisenseMalaysia di Facebook, dan YouTube.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: