Terkini

dōTERRA Malaysia terus sumbang inisiatif kemasyarakatan

Kuala Lumpur – dōTERRA Malaysia meraikan ulang tahun ketiga mereka dengan menjalankan pelbagai inisiatif kerja sosial sepanjang tahun bagi memperkasakan jenama tersebut.


dōTERRA Malaysia telah menyumbang lebih RM362 ribu untuk inisiatif jangkauan sosial dan pembangunan komuniti di Malaysia tahun ini merangkumi beberapa inisiatif masyarakat seperti:

Kempen ‘EngageInGood’ – Usaha Bantuan COVID-19

Menyumbang sejumlah RM60,000 berikutan wabak Covid-19 di negara ini dengan bekerjasama dengan empat NGO tempatan, iaitu Tenaganita, Refuge for the Refugees (RFTR), Dapur Jalanan KL, dan Liga Rakyat Demokratik (LRD), untuk membantu komuniti yang terjejas dan kurang bernasib baik.

Tajaan Kenderaan untuk Persatuan Autisme Nasional Malaysia (NASOM)

Menyokong Persatuan Autisme Nasional Malaysia (NASOM) terutamanya menyumbang kepada penajaan kenderaan untuk NASOM bagi penggunaan domestik termasuk penghantaran / pengambilan pesakit mendapatkan rawatan perubatan dan janji temu.

Menyokong usaha pemerdagangan manusia TENAGANITA

Memulakan kempen baru untuk menyokong TENAGANITA pada bulan Disember, dengan tujuan
untuk mengumpulkan dana RM60,000 lagi untuk usaha melindungi dan mempromosikan kesedaran hak wanita, pendatang dan pelarian, dan memerangi pemerdagangan manusia.

Kempen ‘BeMyAngel’ dengan Dual Blessing

Syarikat memberi sumbangan tunai sebanyak RM10,000 dan menaja barangan yang diperlukan oleh Dual Blessing. Item yang ditaja merangkumi monitor komputer, papan kekunci, hard disk, kertas A4, dan barang makanan seperti susu, tepung, gula, minyak, mentega dan banyak lagi.

Jangkauan Komuniti sejajar dengan dōTERRA Healing Hands Foundation ™

Komitmen jangka panjang dalam memperkasakan masyarakat setempat dan menyokong organisasi kebajikan yang berkaitan dengan berdikari, penjagaan kesihatan, pendidikan, kebersihan dan pemerdagangan manusia, mematuhi amalan globa dōTERRA.

Sebagai rekod, ditubuhkan pada tahun 2008, dōTERRA® International adalah sebuah syarikat kesihatan dan kesegaran serta peneraju dunia dalam pasaran Aromaterapi Global dan Minyak pati.

Syarikat telah beroperasi di Malaysia sejak 2017 dan sehingga kini mempunyai lebih daripada 32,000 ahli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: