Sukan

Selangor Xtiv Virtual kembali, tawar hadiah nilai lebih RM400,000

SHAH ALAM – Program Selangor Xtiv Virtual 2021 bakal bermula Mac ini dengan menawarkan hadiah terkumpul bernilai RM411,680.

EXCO pembangunan generasi muda dan sukan berkata program yang dijangka berlangsung sehingga Disember 2021 itu menyasarkan 450,000 penyertaan.

Menurutnya,  program itu diteruskan susulan kejayaan Selangor Xtiv Virtual 2020 yang menerima 250,631 peserta dan 18 juta tontonan di platform media sosial.

“Sebanyak tujuh program Selangor Xtiv Virtual 2021 akan dilaksanakan termasuk tiga program baharu iaitu Selangor Xtiv Virtual Chess, Selangor Xtiv Virtual Ride dan Selangor Xtiv Virtual Jump Rope Challenge.

“Empat program lama yang akan diteruskan ialah Selangor Xtiv Virtual Esports, Selangor Xtiv Virtual Marathon, Selangor Martial Art Xtiv Virtual dan Selangor Xtiv Virtual Youth Busking,” kata Mohd Khairuddin Othman dalam kenyataan, hari ini.

Mohd Khairuddin berkata program berkenaan adalah inisiatif Kerajaan Negeri untuk menggalakkan rakyat terutama belia supaya bergiat aktif.

“Kita mahu mereka melakukan aktiviti berfaedah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, sekali gus memupuk solidariti bagi memutuskan rantaian wabak Covid-19,” katanya.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut berhubung program berkenaan di Facebook Selangor Xtiv Virtual 2021 menerusi pautan https://www.facebook.com/selangorxtiv2020/.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: