Terkini

Sajat mungkin berada di luar negara

NILAI – Usahawan Kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat berkemungkinan berada di luar negara.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, terdapat berita yang menyatakan Nur Sajat berada di luar negara.

Beliau berkata, polis Selangor dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) tidak pernah berhenti mengesan lokasi sebenar Nur Sajat.

“Jika tidak silap saya, telah dinyatakan yang dia (Nur Sajat) berada di luar negara. Ada berita nyatakan dia ada di luar negara.

“Tapi, kita masih lagi ‘monitornya’,” katanya dalam sidang akhbar selepas merasmikan Ibu Pejabat Polis Daerah Nilai (IPD) hari ini seperti dilaporkan Sinar Harian.

Mengulas kenyataan Nur Sajat yang polis tidak mencarinya kerana mempunyai urusan yang lebih penting, Huzir enggan mengulas lanjut namun menegaskan kes berkenaan masih dalam tindakan polis.

Baru-baru ini Nur Sajat menerusi rakaman ‘live’ di Instagram miliknya menafikan beliua bersembunyi daripada JAIS dan pihak berkuasa.

“Masa bila kita nak jadi pelarian, buat apa nak jadi pelarian, masa bila saya menyorok dan saya bukan menyorok tetapi hanya mendiamkan diri daripada media sosial Instagram.

“Pihak polis tidak mencari saya kerana mereka mempunyai urusan yang lebih penting berbanding saya,” kata Nur Sajat dalam ‘live’ tersebut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: