Gaya Hidup

Cendolah melancarkan cendol sedia minum

Kuala Lumpur – Syarikat makanan dan minuman (F&B) Homegrown, Asia Innovative F&B Sdn Bhd telah memperkenalkan produk baru yang menarik bagi pencinta pencuci mulut dengan pelancaran ‘Cendolah’, minuman Cendol Sedia untuk Minum.

Memperkenalkan rasa cendol yang menyegarkan buat pertama kalinya dalam konsep sedia minum, Cendolah dibuat menggunakan bahan-bahan utama seperti sirap karamel santan, kacang merah dan jeli tepung beras hijau untuk menikmati pengalaman yang menyegarkan.

Pengasas Asia Innovative F&B Sdn Bhd, VathumalaaiSooratanam @ Malai berkata, idea di sebalik Cendolah adalah menjadikan cendol lebih senang untuk orang ramai dengan mengagaknya semula sebagai minuman yang mudah diminum di luar rak.

“Melalui penerapan teknologi makanan dan inovasi, kami berjaya meniru cendol asli dan saya dengan yakin dapat mengatakan bahawa ketika anda mencuba Cendolah, ini akan mengingatkan anda pada kali terakhir anda mengunjungi penjual cendol kejiranan setempat,” kata dalam satu kenyataan.

“Kami sangat bangga dengan kenyataan bahawa Cendolah adalah produk Malaysia yang dibanggakan dengan sijil Halal, HACCP dan MeSTI. Impian besar adalah untuk menaikkan Cendolah ke pasar global, dan kita sudah berusaha mencapai hal ini ketika kita berbicara, ”tambahnya.

Dengan harga runcit RM4.90 setiap sachet, Cendolah kini boleh dibeli secara dalam talian melalui Shopee dan juga di Mydin.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Cendolah, kunjungi www.cendolah.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: