Gaya Hidup

Nikmati pembelian berkonsep hiburan dengan Atome Kittens, lancar ‘Get it Week’

Kuala Lumpur – Jenama beli sekarang bayar kemudian, Atome, telah membentuk kumpulan muzik baru bernama Atome Kittens sebagai sebahagian daripada kempen membeli-belah terbarunya. Dibentuk melalui permainan susun kata pada kumpulan gadis terkenal 90-an Britain, Atomic Kittens, Atome Kittens termasuk Zesty Kitty, Savvy Kitty, dan Sassy Kitty.

Debut kumpulan ini terdapat single baru berjudul “Let’s Get It, Get It” yang bertujuan untuk menceriakan Atome Get It Week yang akan berlangsung pada 11 hingga 20 Jun di Malaysia, Indonesia dan Hong Kong. Manakala, kempen di Singapura akan bermula dari 25 Jun.

Untuk mempromosi lagu, Atome juga menggunakanTikTok untuk mendorong pengguna menari dengan haiwan kesayangan mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif Atome, David Chen berkata “Kami sangat teruja untuk melancarkan edisi pertama ‘Get It Week’ Atome. Kami berharap pembeli di kalangan Gen Z dan milenial akan menyukai mereka. Selain promosi hebat untuk pelbagai jenama yang ada, kami berharap mereka “get” atau dapat memahami kempen kami dan mempelajari lebih banyak tentang Atome sama ada secara online, di media sosial atau di aplikasi mudah alih kami, melalui acara membeli-belah sambil berhibur yang menyeronokkan dan kreatif ini.

Pada masa yang sama, Atome juga menganjurkan rancangan bual secara siaran langsung dan memperkenalkan permainan AR di Instagram. Bertajuk “The Not So Late Night Show with Atome Kittens”, rancangan bual bicara langsung menampilkan Sassy Kitty dan TikTokers dengan konten tutorial solekan dan fesyen.

Zesty Kitty juga turut tampil dalam permainan AR “Get It To Win” di Instagram. Penonton juga boleh melihat iklan OOH, pelekat aplikasi #AtomeKittens dan aplikasi sembang serta pengaktifan media sosial lain dengan lebih 600 KOL.

Atome juga berkongsi catatan selama 30 saat di LinkedIn untuk menunjukkan tawarannya dengan jenama termasuk Sephora, Zara Pandora, Zalora, Osim, dan Aldo. Pasukan dalaman syarikat memimpin pengeluaran dan pelaksanaan kempen yang dikonsepkan oleh VaynerMedia Asia Pasifik.

Sementara itu, pertunjukan MV dan live talk dilakukan oleh studio produksi Little Red Ants. Oleh kerana pandemik COVID-19, kempen ini hanya akan bermula di Singapura pada minggu terakhir bulan Jun. Namun, ia akan berjalan di negara lain selama sebulan, kata Atome.

Jenama lain yang terkenal menyediakan perkhidmatan serupa termasuk syarikat fintech Australia, Afterpay, dan syarikat fintech Sweden Klarna.

Secara berasingan, pada bulan Mei tahun ini, Atome mengadakan kerjasama serantau dengan ZALORA untuk memperkenalkan pilihan pembayaran yang fleksibel di seluruh aplikasi dan laman web jenama eCommerce. Dengan pilihan ini, pembeli dapat membahagikan pembelian menjadi tiga, pembayaran tanpa faedah selama proses pembayaran di aplikasi mudah alih ZALORA. Pemeriksaan laman webnya dikatakan akan dilancarkan pada akhir Mei.

Selain itu, platform perdagangan pelbagai, Boutir juga baru-baru ini melancarkan kerjasama dengan Atome pada bulan Mac tahun ini dengan melancarkan pilihan pembayaran yang terakhir di platformnya. Pilihan pembayaran dikatakan memberi pedagang pilihan selamat, mudah namun fleksibel untuk membuat pembayaran balik.

Menambah senarai perkongsian hubungan Atome dengan syarikat perisian global Ranosys, yang mengumumkan di LinkedIn bahawa ia bertujuan untuk memperkuat penyelesaian perdagangan digitalnya dengan mekanisma pembayaran praktikal dan tanpa faedah. Ini bertujuan untuk membolehkan pelanggan mengurus pengalaman membeli-belah dalam talian dengan sebaik mungkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: