Bisnes

Valyou terajui perniagaan prabayar MVNO untuk Merchantrade

Kuala Lumpur – Merchantrade Asia Sdn Bhd (Merchantrade), penyedia perniagaan perkhidmatan wang terbesar di Malaysia mengumumkan bahawa syarikat itu akan memindahkan perkhidmatan pengendali rangkaian maya mudah alih (MVNO) kepada anak syarikat milik penuhnya, Valyou Sdn Bhd (Valyou), berkuat kuasa serta-merta.

Ramasamy K. Veeran, Pengasas dan Pengarah Urusan Merchantrade

“Valyou kini akan memacu perkhidmatan MVNO, strategi pertumbuhan dan prestasi kumpulan, dan kami melihat manfaat yang sangat besar menerusi amalan korporat ini kerana ia menjajarkan fokus kami secara dalaman, daripada itu kami akan dapat membangunkan strategi holistik yang lebih baik merentasi rantaian nilai kami. Pertumbuhan kekal menjadi keutamaan kami, dan perubahan ini akan menyokong usaha kami untuk mencapai matlamat itu,” kata Ramasamy K. Veeran, Pengasas dan Pengarah Urusan Merchantrade.

Memindahkan perkhidmatan MVNO ke Valyou akan mewujudkan dua syarikat tersendiri dengan ciri-ciri kawal selia dan perniagaan yang unik, menerajui industri masing-masing. Pemisahan itu akan meningkatkan fokus satu sama lain dan membolehkan keputusan dibuat dengan lebih pantas bagi Merchantrade dan Valyou. Ia juga akan membolehkan fokus yang lebih besar untuk meningkatkan pengalaman pelanggan, bertindak balas terhadap trend saluran dan dengan akauntabiliti yang jelas untuk penyampaian perkhidmatan. Oleh itu, kedua-dua Merchantrade dan Valyou akan berada pada kedudukan yang lebih baik untuk memanfaatkan kedudukan pasaran yang berbeza, keutamaan dan pemacu pertumbuhan untuk mencapai pertumbuhan menguntungkan yang mampan dan meningkatkan nilai pemegang saham.

“Kami percaya Valyou, yang direka untuk memberikan perkhidmatan terkini, mempunyai kepakaran dan pengalaman yang diperlukan untuk meletakkan perniagaan itu pada landasan yang kukuh untuk pertumbuhan. Kami yakin Valyou akan terus menjadi pemboleh digital yang kukuh, terutamanya di kalangan segmen sasaran,” tambahnya.

Ravi Vamathevan, Ketua Pegawai Eksekutif Valyou Sdn. Bhd

“Hari ini membuka lembaran baharu yang mengujakan untuk Valyou, yang mana kami akan dapat mempercepatkan misi kami untuk membantu lebih ramai pelanggan menikmati ketersambungan yang lebih baik. Di Valyou, aspirasi kami adalah untuk membezakan perniagaan menggunakan teknologi, titik data dan analitik untuk lebih memahami tingkah laku pelanggan kami dan menumpukan pada membangunkan produk untuk memenuhi keperluan khusus mereka,” kata Ravi Vamathevan, Ketua Pegawai Eksekutif Valyou Sdn. Bhd.

“Kami juga teruja untuk memperkenalkan jenama yang diberi nafas baharu dan reka bentuk pek baharu yang mencerminkan kemeriahan, keseronokan dan ketersambungan pantas. Ia kelihatan cerah, ceria dan kontemporari, menampilkan internet berkelajuan tinggi, data dan panggilan tempatan tanpa had dan kami tidak sabar untuk melihatnya berada di tangan pelanggan dalam beberapa minggu akan datang,” tambahnya.

Selain daripada mengekalkan ikatan yang kukuh dengan pelanggan setianya, pek helloSim yang diberi nafas baharu ini akan terus dijual melalui cawangan Merchantrade, dan liputan titik sentuh yang komprehensif di kawasan yang mempunyai penduduk warga asing.

Melangkah ke hadapan, Valyou menyasarkan untuk bekerjasama rapat dengan rakan kongsi tempatan dan antarabangsa bagi memastikan ia menawarkan produk dan perkhidmatan terbaik kepada pasaran sasarannya, dan mengembangkan portfolionya dengan penambahan produk baharu dan perkhidmatan nilai tambah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: