Gaya Hidup

Realme Buds Air 2 Kini Di Malaysia – Ditawarkan Pada Harga RM199

PETALING JAYA — realme Malaysia hari ini mengumumkan pelancaran rasmi keluaran AIoT terbaharunya, realme Buds Air 2 dengan kolaborasi DJ terkenal antarabangsa, The Chainsmokers. Model ini dikuasakan dengan Sistem Pembatalan Hingar Aktif atau Active Noise Cancellation (ANC) dan 25 jam penggunaan bagi setiap pengecasan penuh untuk kegunaan harian terutamanya bagi peminat muzik. realme Buds Air 2 juga sangat sesuai dengan belia yang mencari pendamping audio yang enak bunyinya selain menyerlahkan stail si pemakai.

“Dengan realme Buds Air 2 di telinga anda, pastinya menjanjikan berita gembira buat rakyat Malaysia yang dapat mendengar lagu dan berbual tanpa bunyi bising yang tidak diingini. Ini merupakan pencapaian yang luar biasa realme dan The Chainsmokers dalam menghasilkan peranti audio berkualiti tinggi dengan pengalaman suara premium dalam segmennya. Ini adalah janji realme yang sentiasa komited untuk mencipta lebih banyak peranti AIoT dengan ciri-ciri canggih dan memperkenalkannya kepada pencinta teknologi dan inovasi di Malaysia,” jelas Tiffany Teh, Pengurus Jenama realme Malaysia.

Sistem Pembatalan Hingar Aktif (ANC) serendah 25dB
Fungsi Active Noise Cancellation (ANC) adalah kelebihan utama pada realme Buds Air 2 kerana fungsi ini pada mulanya hanya ditawarkan pada ‘earbuds’ dan ‘headphones’ premium. Dengan adanya fungsi ini, lebih ramai anak muda dapat menikmati permainan video dan audio dari masalah bunyi bising yang tidak diingini. Fungsi ini juga dapat mengurangkan kebisingan hingga 25dB dengan saringan bunyi frekuensi rendah seperti bunyi pengangkutan awam dan peralatan rumah.

Mod Transparency yang tersedia pada realme Buds Air 2 membolehkan pengguna mendengarperbualan di sekitar anda menghidupkan mod tersebut dengan satu klik sahaja. Pengguna boleh bekerja dengan earbud anda secara mudah kerana anda masih dapat berbual dan membincang tentang kerja dengan rakan sekerja anda tanpa menanggalkannya. realme secara eksklusif telah mengembangkan generasi baru cip pengurangan kebisingan pintar, cip R2 yang membawa prestasi pengkomputeran yang hebat, kecekapan tenaga yang lebih baik, sambungan yang lebih stabil dan menjanjikan panggilan berkualiti.

Bateri Bertahan Selama 25 Jam
Dari segi prestasi bateri, peningkatan ketara dapat dilihat pada realme Buds Air 2. Hayat bateri telah meningkat dari 17 jam kepada 25 jam ketika fungsi ANC dipadamkan, namun anda masih dapat menikmati 22.5 jam waktu main semula apabila ANC dihidupkan. Sementara itu, peranti ini menyokong pengecasan pantas di mana anda boleh mula bermain balik selama 2 jam dengan pengecasan 10 minit. Model realme Buds Air 2 ini boleh bertahan selama 5 jam dengan hanya sekali cas dalam satu jam.

Latensi Serendah 88ms
realme Buds Air 2 dapat memenuhi keperluan peminat ‘mobile gaming’ melalui Mod Permainan yang ditingkatkan dengan latesi serendah (Super Low Latency) 88 ms, memperlihatkan pengurangan 35% berbanding generasi sebelumnya. Pemain yang menggunakan realme Buds Air 2 juga akan merasai keseragaman suara dan gambar yang lebih baik sekaligus meningkatkan prestasi permainan. Yang perlu anda lakukan hanyalah memuat turun aplikasi realme Link dan menghidupkan Mod Permainan.

Generasi baharu Bluetooth 5.2 pada realme Buds Air 2 dapat memastikan sambungan yang stabil walaupun pengguna berada dalam persekitaran dengan gangguan pelbagai peranti. Dengan jarak penghantaran sehingga 10 meter, anda dapat memainkan muzik dengan lancar walaupun telefon pintar anda tidak berhampiran dengan anda. Malah, anda juga dapat mengelakkan kesalahan ‘sync’ pada saat-saat kritikal semasa bermain, lebih mudah bagi anda untuk mengenal pasti lokasi musuh dengan ketepatan yang hebat dan peroleh kemenangan.

10mm Hi-Fi Bass Boost Drive and New Bass Boost+ Mode
Kerjasama antara realme Audio Studio dengan The Chainsmokers bertujuan untuk meningkatkan kualiti suara dan pengalaman penggunaan pada realme Buds Air 2. Oleh itu, diafragma karbon seperti berlian dipilih untuk menjadikan telinga anda pengalaman terbaik dengan menghadirkan suara berkualiti tinggi. Kadar ‘distortion’ pada realme Buds Air 2 juga telah dikurangkan menjadi bawah 0.5% yang merupakan standard tertinggi industri.

Di samping itu, realme turut melancarkan Bass Boost+ Mode sebagai penyelesaian peningkatan bass yang memanfaatkan sepenuhnya kekuatan gegelung dinamik dan diafragma, menjadikan bunyi bass seperti ‘live’. Terdapat dua mod yang ditambahkan pada Bass Boost+ dalam aplikasi realme Link, Dynamic mampu mengimbangi suara bass, treble dan mid, sementara Bright meningkatkan suara manusia yang sangat sesuai untuk mendengar podcast dan buku audio.

Pengalaman Audio Lebih Pintar dengan Kepelbagaian Fungsi Pintar

‘Open-up Auto Connection’ membolehkan realme Buds Air dihubungkan pada telefon bimbit secara automatik semasa anda membuka bekas pengecasan. Melalui Google Fast Pair juga membantu pengguna mengatur sambungan untuk pertama kali ‘pairing’. Pengguna dapat menyesuaikan kawalan yang dikehendaki melalui aplikasi realme Link, misalnya anda boleh mengetuk dua kali untuk ‘Play’ atau ‘Pause’ dan mengetuk pada sisi realme Buds Air 2 (kanan atau kiri) tiga kali untuk ke lagu seterusnya.

Selain itu, Smart Wear Detection dapat mengesan secara automatik keadaan penggunaannya. Sebagai contoh, realme Buds Air 2 akan menghentikan muzik atau tontonan video secara automatik ketika salah satu ‘earbud’ dikeluarkan agar pengguna tidak akan terlepas sebarang saat tontonan atau lagu yang didengari. Apabila salah satu earbud dilepaskan, earbud lain akan beralih ke Mod Transparency dengan sewajarnya untuk pengalaman bunyi yang lebih baik.

Rekaan ‘Trendsetting’, Ringan dan Tahan Lasak
realme Buds Air 2 bukanlah ‘earbuds’ untuk rutin harian anda semata-mata, malah ia direka untuk memberi kelainan pada stail dan fesyennya yang ‘trendy’. realme Buds Air 2 menawarkan dua warna bergaya, Closer Black dan Closer White yang menggunakan dua warna unik yang bergabung. Closer Black menjalani proses matte yang menghalang cap jari dan noda; sementara proses penyaduran pada batang earbud menghasilkan kedalaman biru di dalam hitam untuk kesan gloss tinggi. Closer White hadir dalam reka bentuk kecerahan tinggi untuk memasangkan dengan batang earbud perak selesai melalui proses penyaduran elektrik juga.

Berat satu earbud hanyalah 4.1 gram, iaitu lebih ringan daripada sehelai kertas A4. Sebagai tambahan, tiga ukuran tip silikon iaitu S, M dan L turut ditawarkan kepada pengguna supaya mereka dapat memilih earbud yang berukuran tepat berdasarkan saluran telinga untuk penggunaan yang selesa sepanjang hari.

realme Buds Air 2 juga menyokong ketahanan air IPX5, kecuali kotak pengecasannya, sesuai untuk penggunaan harian yang kompleks.

Bagi yang berminat, Realme Buds Air 2 ditawarkan pada harga RM199 dengan dua pilihan variasi warna iaitu Black Closer atau Closer White. Jualan pertama secara luar talian akan bermula pada 3 April 2021 dan anda boleh mendapatkannya menerusi pengedar sah Realme di seluruh Malaysia. Sementara itu, jualan secara dalam talian pula bermula pada 8 April 2021 menerusi Lazada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: