Gaya Hidup

Raikan Malam Bintang dengan Siri Galaxy S22

Kuala Lumpur – Samsung Malaysia Electronics hari ini memperingati pelancaran siri Galaxy S22 baharu dengan acara dan pertandingan filem pendek yang dinamakan Born of the Galaxy Stars. Pertandingan ini telah diperakui oleh Festival Filem Antarabangsa Malaysia (MIFFest) dan mencari 22 pembikin filem dari semua latar belakang untuk menghasilkan filem mereka dengan Siri Galaxy S22.

Dengan perpustakaan ciri kamera yang tersedia pada Siri Galaxy S22, pertandingan ini memberi kuasa kepada pengarah baharu dan bercita-cita tinggi untuk memecahkan halangan pembikinan filem tradisional – dengan mentakrifkan semula pengalaman pembikinan filem dan membungkus semua itu ke dalam satu siri telefon pintar muktamad.

Teaser Filem Nightography ialah acara kemuncak untuk mempamerkan karya empat pengarah tempatan yang menghasilkan empat pendek yang dirakam sepenuhnya pada Siri Galaxy S22. Filem pendek yang menakjubkan mempersembahkan tema Fesyen, Kecergasan, Romantik dan Muzik untuk meraikan kraf dan mendorong inspirasi untuk pembikin filem yang penuh harapan melalui sesi Soal Jawab yang meluas selepas itu.

Siri Galaxy mencipta nama untuk sempadan yang mencabar melalui inovasi mudah alih terkemuka dan Siri Galaxy S22 menepati janji ini dengan kamera yang sangat dinamik, pemprosesan disokong AI dan paparan bertenaga untuk mengatasi pengalaman mudah alih standard. Para tetamu di acara itu juga dihidangkan dengan sesi hands-on di mana mereka bukan sahaja dapat menguji telefon pintar tetapi menjadi antara yang pertama merasai pengalaman lengkap Siri Galaxy S22 di Bilik Nightography, di mana dewan teater diubah menjadi ruang yang mengasyikkan. bilik pengalaman pelbagai guna.

Jom Jadi Bintang Galaxy

Sebagai lanjutan kepada komitmen mereka, bakal pembuat filem boleh menyertai pertandingan filem Born of the Galaxy Stars dengan menyerahkan skrip pendek selaras dengan tema Tanpa Sempadan dengan Nightography menjelang 17 April 2022.

Samsung Malaysia Electronics dan Festival Filem Antarabangsa Malaysia (MIFFest) kemudiannya akan memilih 22 pasukan yang akan dipersembahkan dengan Siri Galaxy S22 untuk penggambaran dan menghasilkan filem pendek mereka. Produksi akhir kemudiannya akan bersaing untuk memenangi anugerah pada Julai 2022 pada majlis perasmian Festival Filem Antarabangsa Malaysia (MIFFest).

Selain itu, seorang pemenang hadiah utama akan dipilih daripada Top 3 dan pemenang ini akan menerima anugerah pengiktirafan, wang tunai RM8,000, trofi, dan produk Samsung. Pemenang juga berpeluang mengembangkan rangkaian mereka kepada peneraju industri di Malaysia semasa Majlis Pembukaan MIFFest ke-5.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Pertandingan Filem Pendek Born of Galaxy Stars, sila layari: https://www.samsung.com/my/offer/mobile/born-of-the-galaxy-stars/

Untuk menghantar penyertaan anda bagi Pertandingan Filem Pendek Samsung Born of Galaxy Stars, sila layari: https://www.mgga.com.my/born-of-the-galaxy-stars-shortfilm2022/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: