Gaya Hidup

Grab Terus Memanfaatkan Platform Zoom untuk Meningkatkan Kejayaan Pekerja 

KUALA LUMPUR – Superapp terkemuka di Asia Tenggara, Grab, memanfaatkan platform Zoom untuk meningkatkan kolaborasi dan penglibatan pekerja, termasuk dengan menggunakan Zoom Rooms di seluruh pejabatnya.

Zoom memberi kuasa kepada Grab dalam penglibatan pekerja di seluruh pejabatnya di Asia Tenggara. Bagi menyokong kejayaan pekerjanya dalam persekitaran kerja yang fleksibel dan hibrid, syarikat ini menggunakan pelbagai penyelesaian platform Zoom, termasuk Zoom Rooms, Zoom Events, Zoom Meetings, dan Zoom Webinars.

Grab beroperasi di sektor penghantaran, mobiliti, dan perkhidmatan kewangan digital, melayani lebih dari 500 bandar di Asia Tenggara. Dengan pekerja dan pasukan tersebar di seluruh Asia Tenggara, Grab memastikan tenaga kerjanya disediakan dengan teknologi yang tepat untuk bekerja dengan lancar dan efektif melalui Zoom.

Selain daripada penggunaan Papan Putih Zoom, penempatan Zoom Rooms oleh Grab di 400 bilik mesyuarat dan persidangan di pejabatnya membantu pekerjanya berkolaborasi. Grab juga menggunakan Zoom Events dan Zoom Mesh untuk townhall dalaman, memanfaatkan kebolehpercayaan dan keselamatan platform Zoom untuk acara syarikat yang berskala besar. Grab juga menggunakan Zoom Meetings dan Webinars untuk berkomunikasi secara maya dengan pasukan hibrid, rakan kongsi, dan pelanggan. Syarikat ini juga telah mengintegrasikan Zoom untuk Tempahan Ruang Kerja, selain telah menguji guna Zoom IQ untuk Jualan, perisian kecerdasan perbualan, untuk meningkatkan kemahiran pengurus akaun platform Grab For Business.

“Di Grab, kami mengiktiraf kepentingan membina budaya kerja kolaborasi dan pertumbuhan berterusan dan ini hanya mungkin jika kami menetapkan pasukan kami untuk berjaya dengan teknologi dan sumber yang tepat. Dengan pasukan kami tersebar di Asia Tenggara dan sebaliknya, berintegrasi dengan Zoom melalui pelbagai kegunaan membolehkan kami berkolaborasi dan bekerja secara efektif,” kata Adam Seyer, Ketua Kejuruteraan Grabber Technology Solutions Grab.

“Asia Tenggara adalah tempat lahir inovasi dan kreativiti yang diketuai oleh penggerak ekonomi seperti Grab,” tambah Ricky Kapur, Ketua Asia Pasifik di Zoom. 

“Sebagai syarikat yang memberi tumpuan kepada memupuk dan membolehkan inovasi, kami gembira dapat menyokong Grab dalam misinya untuk memacu Asia Tenggara maju dengan penyelesaian platform kami. Zoom sentiasa komited dalam menyediakan platform yang boleh dipercayai dan selamat yang direka untuk kolaborasi, yang akan menunjangi semua keutamaan perniagaan lain – dari meningkatkan pengalaman pekerja hingga mengubah pengalaman pelanggan. Ini adalah rantau yang menarik untuk beroperasi, dan kami berharap dapat menyokong lebih banyak syarikat di sini ketika mereka berkembang dan berinovasi.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: