Gaya Hidup

AmLife menyokong tidur regeneratif dalam sambutan Hari Tidur Sedunia

KUALA LUMPUR – AmLife International Sdn Bhd kembali dengan inisiatif Hari Tidur Sedunia (WSD) untuk menangani isu tidur yang semakin meningkat melalui pameran kesihatan tidur serantaunya.

Berpegang teguh kepada slogan “Life, Redefined”, AmLife menerajui pergerakan WSD sebagai inisiatif pendidikan tidur serantau yang meliputi Malaysia, Hong Kong dan Taiwan untuk membantu orang ramai mencapai tidur yang lebih baik, seterusnya meningkatkan kesihatan dan membolehkan mereka menjalani kehidupan sepenuhnya.

Tahun ini menandakan tahun kelapan penganjuran pameran ini dengan kolaborator lama AmLife World Sleep Society dan rakan kongsi selama tiga tahun, Taiwan Sleep Care Association (TSCA) di bawah tema “Tidur Adalah Penting untuk Kesihatan”.

Menurut pengasas dan presiden AmLife, Lew Mun Yee, pendidikan tidur menjadi semakin penting kerana gangguan tidur mencetuskan pelbagai keadaan kronik termasuk diabetes Jenis 2, penyakit kardiovaskular, obesiti, kemurungan dan penyakit berkaitan imuniti.

“Dari masa ke masa, kekurangan tidur yang baik boleh membawa kepada penyakit degeneratif dan kajian saintifik menunjukkan bahawa tidur adalah cara terbaik untuk meningkatkan sistem imun anda dan mengurangkan risiko anda daripada jangkitan virus,” kata Lew pada acara media di Hotel Berjaya Times Square hari ini .

“Tidur dan penuaan saling berkaitan kerana gangguan tidur memberi kesan kepada badan dan imuniti serta fungsi dan imuniti keseluruhan, serta mempercepatkan penuaan,” tambahnya.

AmLife turut menerangkan tentang “Rahsia Awet Muda” hari ini melalui tidur regeneratif dan beberapa pakar tidur berkongsi pandangan mereka pada acara tersebut.

Pakar psikologi klinikal kesihatan dan pakar perubatan tidur Dr Ariel B Neikrug berkongsi fakta yang berkaitan dengan penjanaan semula berkaitan usia dan anti-penuaan.

“Tidur memainkan peranan penting dan penting dalam proses penuaan, kesihatan mental dan kesejahteraan umum kita,” katanya.

“Terutamanya tidur terlibat dalam proses penjanaan semula dan pembaikan badan dan otak kita,” katanya.

Usahawan penjagaan warga emas, inovator dan doktor perubatan Dr Lim Geng Yan berkongsi tentang degenerasi sel dan bagaimana tahap imuniti dipertingkatkan melalui tidur berkualiti dan terapi sel stem.

“Walaupun strategi rawatan Covid semasa tidak dapat membantu sel-sel organ yang rosak untuk menjana semula, banyak kajian perubatan menunjukkan bahawa sel stem mesenchymal (MSC) mempunyai keupayaan untuk menjana semula organ yang rosak akibat covid dan bahawa MSC berpotensi membantu untuk membalikkan kesan sampingan covid yang lama,” Dr. Lim berkata.

Pakar geriatrik dan perubatan regeneratif Dr Choo Hao Jian dan pakar pemakanan bertauliah KS Chan berkongsi pandangan mereka tentang mencapai tidur berkualiti melalui pemakanan pemakanan yang betul dan aktiviti penjagaan di rumah untuk membantu meredakan badan dan minda untuk tidur lena.

“Tidur yang berkualiti boleh dicapai dengan mengamalkan kitaran sirkadian, di mana kita melatih badan kita untuk membiasakan diri dengan rutin yang mengawal kitaran tidur-bangun,” kata Dr Choo.

“Satu cara untuk mengamalkan ini adalah dengan mematikan lampu apabila kita pulang ke rumah selepas bekerja, dan meletakkan setiap peranti elektronik supaya badan kita secara automatik akan tahu bahawa sudah tiba masanya untuk berehat,” tambah Dr Choo.

“Salah satu cara untuk memperbaiki pemakanan kita adalah dengan memperbanyakkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran, dan pada masa yang sama mengambil lebih banyak daging tanpa lemak. Orang ramai juga harus mengelakkan makanan diproses pada semua kos, “kata KS Chan.

Semasa acara itu, AmLife melancarkan kempen tanggungjawab sosial korporat (CSR) “Sleep Better with AmLife” yang bertujuan untuk menangkap isu tidur paling biasa rakyat Malaysia.

Beberapa pengaruh gaya hidup adalah antara yang hadir di mana mereka akan mengundang “kisah tidur” daripada pengikut mereka dan penyertaan yang menang akan berhak mendapat ujian epigenetik dan perundingan perubatan profesional yang sewajarnya.

AmLife juga melancarkan AmLife DeepZleep yang baharu dan revolusioner, AmSonic, teknologi tidur penjanaan semula yang unik dari Jepun yang menyediakan tiga jenis konsep terapi revolusioner yang terdiri daripada Terapi Potensi Elektrik, Terapi Frekuensi AmSonic dan Terapi Terma.

Gabungan terapi ini menyediakan tidur penjanaan semula pertama di dunia untuk kesejahteraan fizikal dan rohani yang menyeluruh yang membolehkan anda memulihkan kesihatan anda semasa anda tidur.

AmLife telah mendidik dan membantu orang ramai mencapai tidur dan kesihatan yang lebih baik melalui teknologi terapi potensi elektriknya dari Jepun selama 20 tahun yang lalu, dan kini sedang membuat kemajuan dalam perubatan regeneratif melalui terapi sel stem.

“Rawatan terobosan ini membantu lebih ramai orang melambatkan penuaan dan mengurangkan penyakit untuk membolehkan semua menikmati kehidupan yang berkualiti,” kata Lew.

“Dengan terapi sel stem, seseorang boleh menjadi lebih tua tetapi masih kekal kuat kerana badan manusia pada asasnya terdiri daripada sel, justeru penjanaan semula sel baharu yang konsisten membantu proses anti-penuaan,” tambah Lew.

Usaha terbaru AmLife, AlphaCelle, disebut-sebut sebagai klinik pertama yang mengintegrasikan sel stem, potensi elektrik yang tinggi dan eksosom untuk rawatan penjanaan semula yang komprehensif untuk membantu lebih ramai orang melambatkan penuaan, mengurangkan penyakit dan menjalani kehidupan yang berkualiti pada usia tua.

“Misi kami adalah untuk mempopularkan terapi sel stem untuk semua dan membolehkan lebih ramai orang menjalani terapi sel stem dan bergerak ke arah kehidupan baru dan bahagia,” kata Lew.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: