Sukan

ASICS rasmi kedai konsep baharu dengan koleksi lebih mantap

Putrajaya – ASICS meraikan pembukaan kedai konsep baharunya di ASICS IOI City Mall Putrajaya dan dirasmikan oleh Yasuhito Hirota, Ketua Pegawai Eksekutif ASICS Corporation.

Turut hadir, para atlet termasuk Tahira Najmunisaa, Ho Yen Mei, Daren James Nair, Ziq Junaidy, Nik Fakharuddin, Noor Amelia, Abdul Rahman Abu Hassan, Daphne Ng, serta Duta Jenama Hariz Hamdan.

Direka bentuk mengikut falsafah panduan jenama “Sound Mind, Sound Body”, ASICS IOI City Mall Putrajaya memperlihatkan ruang yang segar dengan kemasan semula jadi dan tenang. Direka dengan keunikan dan mendidik dari trek lantai untuk mensimulasikan pengalaman larian dan untuk memberikan rasa yang lebih tepat semasa menguji kasut. Kedai baharu itu juga dipenuhi dengan rak produk yang dipertingkatkan dengan faedah fungsi khusus kategori. Ini menandakan ia kedai ASICS pertama di Malaysia yang melaksanakan konsep reka bentuk baharu dan membuka jalan untuk pengembangan jenama itu akan datang.

“Malaysia sentiasa menjadi pasaran penting untuk ASICS, dan kami berbesar hati untuk mencatatkan pertumbuhan yang luar biasa di negara ini, memperoleh kesetiaan, kepercayaan dan sokongan di kalangan pelanggan kami.

“Pembukaan kedai baharu sentiasa menjadi peristiwa penting bagi kami di ASICS. Ia mengukuhkan pertumbuhan jenama dan mencerminkan komitmen kami kepada pelanggan, menawarkan mereka lebih banyak pilihan dan kebolehcapaian kepada rangkaian produk kami yang luas serta menjalin hubungan yang lebih mendalam dengan pelanggan kami,” kata Boon Tib Soom Nik, Pengurus Negara ASICS Malaysia .

ASICS IOI City Mall Putrajaya akan menempatkan dan mempamerkan rangkaian kasut dan pakaian lebih luas daripada pelbagai kategori sukan larian, sukan teras seperti tenis, badminton, bola jaring, bola tampar, dan kategori gaya hidup sukan.

Antara produk utama musim ini di ASICS IOI City Mall Putrajaya termasuk koleksi SS23 terkini seperti kasut larian GEL-NIMBUS™ 25 dan GEL-CUMULUS™ 25, siri larian laju METASPEED™+; SOLUTION SPEED FF, GEL-RESOLUTION™ 9 dan siri tenis COURT CONTROL FF 3; Kasut bola tampar METARISE™; Kasut gaya sukan ASICS GEL-NYC™, koleksi kategori silang NAGINO™ untuk wanita dan banyak lagi.

Pelanggan boleh membeli-belah untuk produk ASICS terbaik yang menggabungkan teknologi terkini dengan penyelesaian produk yang sangat inovatif, seperti sistem kusyen teras GEL dan Flytefoam yang terkenal kerana membolehkan kasut dan pakaian yang selesa dan meningkatkan prestasi pasaran untuk atlet dan pengguna aktif.

Kedai konsep ASICS IOI City Mall Putrajaya mengalu-alukan pengguna untuk merasai pengalaman baharu dan dipertingkatkan. Waktu operasi kedai adalah dari 10 pagi hingga 10 malam setiap hari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: